Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OK FEST SPAJA MUZIKU I KNJIŽEVNOST “Cilj nam je da pisanu riječ približimo mladima”

Kultura
Autor:

Foto: Nektar OK Fest

I ove godine smo se odlučili da nastavimo spojem književnosti i dobre muzike, jer se pokazalo kao nešto što je sve naše posjetioce dodatno zainteresovalo da pored svih sadržaja mogu da budu dio sjajnih promocija knjiga.

Rekli su organizatori OK Festa, te dodali da im je jedan od ciljeva i da na ovaj način mlade ljude približe književnosti i odličnim autorima.

Osim bogatog muzičkog programa u okviru kojeg će publika na ovogodišnjem šestom po redu Nektar OK Festu, uživati u nastupima najpoznatijih regionalnih, ali i svjetskih muzičkih imena, od 12. do 14. jula Tjentište će biti epicentar najbolje zabave, upotpunjene i ostalim pratećim programskim sadržajima, koji ovaj festival čine drugačijim od drugih.

– Od prošle godine u okviru festivala postoji i „Book zona“. Prošle godine održana je promocija knjige „Solunska 28“ Neleta Karajlica koja je izazvala veliko interesovanje prisutnih i okupila sve ljubitelje knjige ali i poštovaoce ovog autora. Ono što mogu da potvrde i naši posjetioci jeste da je promocija knjige prošle godine izgledala čarobno, jer nemamo baš priliku tako često da prisustvujemo promocijama u ovakvom ambijentu. Nedaleko se nalazi i kamp u kome se održavaju koncerti i gdje se svi spremaju za noć i nastupe na glavnoj sceni – rekli su organizatori.

Sjajnom muzičkom programu, planinarskim šetnjama najljepšim stazama NP Sutjeska, adrenalinskoj rafting vožnji rijekom Tarom, filmskim projekcijama na otvorenom i ove godine se pridružuje „OK Book zona“ Nektar OK Festa. U ovoj zoni priliku da promovišu svoja izdanja imaće poznati autori Branko Golubović Golub, frontmen benda Goblini i Nenad Marjanović – dr Fric, bivši basista kultnog pulskog pank benda KUD Idijoti.

Promocija knjige “Izgužvane misli”, Branka Golubovića Goluba, održaće se u „OK Book zoni“ u petak 12. jula, istoga dana kada ovaj poznati bend nastupa na „Jägermeister“ glavnoj sceni.

– Riječ je o autobiografiji frontmena pank-rok benda Goblini, koji je devedesetih godina prošlog vijeka uspio da napravi ozbiljnu karijeru, a i danas slovi za jedan od najpopularnijih regionalnih bendova. Bez dlake na tastaturi autor piše o tome kako je mali pank bend iz provincije uspio da napravi ozbiljnu karijeru i da stekne poštovaoce na prostoru bivše Jugoslavije – objasnili su iz OK tima.

U subotu 13.jula „OK Book zona“ ugostiće Nenada Marjanovića – dr Frica koji će promovisati svoje novo izdanje „Život sa Idi(j)otima“.

– Knjiga se bavi diskografski najplodonosnijim dijelom karijere sastava koji je ratnih godina stekao kultni status na Balkanu, a antiratni stav i neskriveni antifašizam svrstao je KUD Idijote među ikone urbane ljevice u ovom dijelu Evrope – kažu oni.

O knjizi govore da je „Život s Idi(j)otima“ iskrena i emotivna priča o Puli, Istri, ljubavi, mržnji, gašenju jednog sistema, uspostavljanju novog sistema, gašenju jedne i uspostavljanju druge države.

– Izabrali smo ove autore jer su oni u knjigama spojili ove dvije umjetnosti – dodali su organizatori.

Mjesto najbolje zabave

Tjentište ove godine nudi više od jednog razloga da ga posjetite. Stoga ukoliko još niste iskoristite preostale dane do festivala i osigurajte svoje mjesto u festivalskom kampu. U ponudi su paket OK kamp (kamp + ulaznica) po cijeni od 35,00 KM i Paket III (kamp + ulaznica + prevoz iz većih gradskih centara u BiH do Tjentišta i nazad) po cijeni od 70,00 KM. Šesti po redu Nektar OK Fest bogatim sadržajima, programom i muzikom i ove godine učiniće ovaj dio Balkana epicentrom najboljeg provoda u regionu, ali i šire.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO