Svijet

Oko devet mjeseci trpila zlostavljanje: Uhapšeno 28 osoba zbog silovanja djevojčice

Indijska policija uhapsila je 28 osoba zbog sumnje na grupno silovanje 15-godišnje djevojčice, javlja BBC.

Oko devet mjeseci trpila zlostavljanje: Uhapšeno 28 osoba zbog silovanja djevojčice
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Vlasti u Indiji istražuju slučaj u kojem je 15-godišnja djevojčica više puta grupno silovana u periodu od oko devet mjeseci, izvještavaju lokalni mediji.

Policija u Mumbaju uhapsila je 28 osoba u vezi sa navodnim silovanjima, koja su počela u januaru.

Lokalni izvještaji tvrde da je sve počelo kada ju je silovao njen dečko i snimio incident. Tada su on i njegovi prijatelji navodno iskoristili snimak da je ucijene da ima seks sa njima.

Pročitajte još

Vlasti su saopštile da su se grupna silovanja dogodila u različitim predgrađima Mumbaja, uključujući Dombivili, Badlapur, Murbad i Rabale.

Djevojka je slučaj konačno prijavila policiji u srijedu uveče, a novinska kuća NDTV javlja da je djevojka imenovala ukupno 33 napadača i da ih skoro sve poznaje.

Od zloglasnog grupnog silovanja jedne žene u autobusu u 2012. godini, koje je izazvalo globalni bijes, Indija je uvela stroge zakone za rješavanje zločina seksualne prirode, ali uprkos tome ovo i dalje ostaje ozbiljan problem.

Samo prošle godine, indijski Nacionalni biro za evidenciju kriminala zabilježio je 28.046 slučajeva silovanja – ili skoro 77 slučajeva dnevno.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije