Banjaluka

Okončana 24. sjednica Skupštine: Usvojeni Nacrt rebalansa i subvencije za preduzetnike u Gajevoj

Okončan je nastavak 24. zasjedanja Skupštine grada Banjaluke, na kome je usvojen Nacrt rebalansa budžeta Grada u iznosu od iznosi 234,8 miliona KM i veći je od početnog budžeta za 23,1 milion KM ili za 10,9 odsto.

Draško Stanivuković čita i drži se za naočare
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Nacrt je upućen u javnu raspravu.

Odbornici su danas usvojili i Strategiju demografskog razvoja grada Banjaluke za period 2023 – 2030. godine, koja predstavlja iskorak u pravcu sistematizovanja različitih, do sada međusobno nepovezanih mjera i aktivnosti, koje imaju odgovarajući demografski uticaj, bilo da je riječ o uticajima na prirodno kretanje (natalitet, fertilitet i mortalitet), migracije ili starenje stanovništva.

Takođe, izradom Strategije apostrofiraće se i intenzivirati mjere koje imaju direktan uticaj na demografske tokove i kretanja.

Pročitajte još

Skupština Grada donijela je danas i odluku o dodjeli subvencija za poslovne subjekte, čiji je rad otežan usljed rekonstrukcije Gajeve ulice, na način kao što je prošle godine podržao i ugostitelje u pješačkoj zoni u centru grada.

Usvojen je i izvještaj o poslovanju Sportskog centra Borik za 2022. godinu i program poslovanja za ovu godinu, više odluka o izdavanju u zakup poslovnih prostora pod posebnim uslovima za više udruženja, te Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine grada Banjaluke.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu