Svijet

OKRUŽENA MUVAMA I CRVIMA Ostavio ženu da umre u KUĆI PAKLA, pojačao TV da se NE ČUJE VRIŠTANJE

Valeri Velah preminula je u teškim bolovima, a kada je pronađena u kući u Tokstetu nedaleko od Liverpula bila je u fotelji u velikoj prljavšini.

OKRUŽENA MUVAMA I CRVIMA Ostavio ženu da umre u KUĆI PAKLA, pojačao TV da se NE ČUJE VRIŠTANJE
Foto: Richard Ellis/EPA

Mediji u Engleskoj su rekli kako se radilo o “paklu u kući”, obzirom da je žena boravila u nehumanim uslovima. Imala je otvorene rane, a oko nje su bile muve i crvi.

Stvar još gorom čini podatak da žena nije živjela sama imala je supruga Ričarda, ali on nije pomogao, a kako piše Liverpool Echo upravo je on krivac za uslove u kojim je boravila njegova supruga s kojom je u braku bio 15 godina.

Valeri je imala rak dojke, a šokirani radnici hitne pomoći opisali su 62-godišnju ženu kao “najgore stanje živoga čovjeka koje su ikada vidjeli”.  Ostavljena je da sjedi u fotelji u mokraći i fekalijama, a bila je tako loše da je izgubila sposobnost govora. Umrla je od zastoja više organa 19 dana nakon što su je pronašli.

Moglo bi se reći da se jednostavno radi o prljavom i nemarnom čovjeku, ali Ričard to nije bio kada se govori o prostoriji gdje je on boravio. Njegova soba je bila sasvim uredna, dok za suprugu nije mario.

Nakon svega na površinu su izašle stravične informacije.

Kako piše Mirror Valeri je mogla samo da vrišti. Komšije su govorile kako su jedno vrijeme čuli njene glasne vriske, ali Ričard je odlučio da to uguši. Konstantno je u njenoj sobi gdje je boravila bio upaljen televizor koji je bio glasno pojačana, kako se ne bi čulo da nesrećna žena doziva pomoć.

Slučaj je sada stigao u javnost, a sve se odigralo 2017. godine. Ričard Velah ovih dana je osuđen na osam godina zatvora zbog nemara koji je doveo do smrti.

(Avaz)