Politika

"OLAKŠATI PRELAZAK GRANICE" Nešić apelovao na graničare da smanje gužve na prelazima ka Crnoj Gori

Predsjednik DNS Nenad Nešić uputio je apel rukovodstvu Granične policije BiH da efikasnijim radom smanje gužve na graničnim prelazima ka Crnoj Gori, jer brojne porodice sa malom djecom satima čekaju na graničnim prelazima.

"OLAKŠATI PRELAZAK GRANICE" Nešić apelovao na graničare da smanje gužve na prelazima ka Crnoj Gori
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Primjećujem da gužve na crnogorskoj strani nema, ali na graničnim prelazima BiH kolone su duge po nekoliko kilometara. Na ovim visokim temperaturama, roditelji sa malom djecom po nekoliko sati provedu u koloni. Nerijetko se dešava, kako su mi rekli granični policajci, da ljudi i kolabiraju – ističe Nešić.

On dodaje da razumije da je obaveza Granične policije da vodi računa i o bezbjednosti, o tome ko ulazi, a ko izlazi iz zemlje.

– To se može raditi efikasnije, kao što rade kolege iz Crne Gore. Bake i deke, kao i roditelji sa malom djecom, sigurno nisu osobe koje potražuje Interpol, niti se bave nezakonitim prenosom roba, pa samim tim njihove granične provjere mogu biti brže i efikasnije. Zato apelujem na rukovodstvo Granične policije da našim građanima olakšaju prelazak granice ka Crnoj Gori – poručio je Nešić.

Prihvati notifikacije