Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OLOVO POD OPSADOM Potukle se dvije grupe navijača, policija zatvorila ulaz u grad (VIDEO)

Hronika
Autor:

Foto: Screenshot Facebook/Crna hronika BiH

U Olovu je danas došlo do obračuna navijača Hordi zla i Manijaka, a na mjesto događaja upućene su policijske snage, dok je grad u potpunosti zatvoren.

Fudbalske momčadi Sarajeva i Željezničara danas gostuju u Banovićima i Bijeljini, a navijači koji su jutros krenuli u ova mjesta kako bi bodrili svoje ekipe, potukli su se kod Olova.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su kazali da su policijske snage izašle na teren te da više informacija trenutno ne mogu reći, piše Klix.

Prema nezvaničnim informacijama sukob je prvo izbio kod benzinske pumpe na ulazu u Olovo, a u obračunu su koristili kamenje, letve, baklje… Navodno je oštećeno i jedno policijsko vozilo, ali i autobus na koji su navijači bacali kamenje, ali i baklje.

U sukobu je učestvovao veliki broj navijača i jednog i drugog kluba.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su kazali da su policijske snage izašle na teren.

Policija je zatvorila ulaz u Olovo u potpunosti, a određeni broj navijača je priveden. Više informacija o tome da li ima povrijeđenih i koliko je uhapšenih biće poznato naknadno.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO