Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OLUJA U CRNOJ GORI Talasi uništili terase, voda prodirala u Stari grad u Budvi (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Duh Crnih Brda . Дух Црних Брда/Screenshot Youtube

Nakon što su olujne kiše pogodile priobalne dijelove Hrvatske, jako nevrijeme pogodilo je i Crnu Goru, a stanje je posebno bilo kritično u Herceg Novom i u Budvi. Čak na plaži Jaz u Budvi more prijeti da će poplaviti nekoliko stambenih objekata.

Služba zaštite i spasavanja u Budvi crpila je vodu iz nekoliko poplavljenih stambeno-poslovnih objekata i postavljala je vreće s pijeskom kako bi zaštitila Stari grad od poplave.

U ostalim dijelovima Crne Gore situacija je stabilna, vodostaj rijeka i Skadarskog jezera je u blagom porastu, a nije bilo ispuštanja voda iz hidroelektrana na rijeci Drim. Sistem zaštite i spašavanja je i dalje u pripravnosti i prati stanje na terenu.

Pogledajte snagu talasa na Pizani

Gepostet von Primorske novine am Mittwoch, 13. November 2019

Vjetar je sinoć oštetio i inventar na plaži Ričardova glava u Budvi. Veliki talasi su uništili terase, a voda je kroz vrata prodirala u Stari grad, piše Srbija Danas.

I u Herceg Novom zabilježeno je jako nevrijeme, a najjači vjetar bio je jutros oko osam sati i iznosio je 68 km/h. Takođe, u ovom gradu pao je 31 litar kiše po metru kvadratnom.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO