Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OLUJNO NEVRIJEME POHARALO GRAČANICU Srušio se krov Osnovnog suda, nema povrijeđenih

Društvo
Autor:

Foto: Novosti.rs/screenshot

Na novosagrađenoj zgradi Osnovnog suda u Gračanici usljed jakog vjetra danas se urušila krovna konstrukcija koja je potom pala na obližnji objekat Staračkog doma i kontejnersko naselje, ali srećom niko nije povrijeđen.

Opštinske službe su brzom intervencijom uspjele da evakuišu korisnike Staračkog doma i ugrožene stanovnike kontejnerskog naselja čiji su objekti oštećeni, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

Dio krovne konstrukcije, koji se sa novoizgrađene zgrade Osnovnog suda srušio na Starački dom napravio je veliku materijalnu štetu na tom objektu. Opštinske javne službe i službe za vanredne situacije još su na terenu.

Predsjednik opštine Gračanica Srđan Popović nalazi se na licu mjesta, a sa svojim najbližim saradnicima obišao je i evakuisane štićenike Staračkog doma i stanovnike kontejnerskog naselja u Padalištu.

Popović je nadležne organe pozvao da utvrde odgovornost, navodi se u saopštenju.

– Na svu sreću u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih. Zahvaljujući brzoj intervenciji opštinskih službi evakuisani su ljudi koji su uplašeni. Tražićemo da se cijeli projekat oko izgradnje suda ispita i utvrdi odgovornost za očigledno loše radove – kazao je Popović.

Prema riječima direktora urbanizma Dejana Jovanovića, za novu zgradu Osnovnog suda u Gračanici, odnosno njenu izgradnju. Za nadzor je bio nadležan Sudski savjet iz Prištine koji je naručio projekat i obezbijedio sredstva za izgradnju zgrade Osnovnog suda u Gračanici.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO