Svijet

“ON JE INSPIRATOR NAPADA NA MENE” Plenković ponovo opleo po Milanoviću, sukob ne jenjava

Premijer Andrej Penković je danas u Briselu optužio predsjednika Zorana Milanovića da je inspirator napada koje sada trpi od hrvatske desnice.

“ON JE INSPIRATOR NAPADA NA MENE” Plenković ponovo opleo po Milanoviću, sukob ne jenjava
FOTO: IGOR KUPLJENIK/EPA

Plenković je rekao da Milanović posijao “sjeme mržnje” prema njemu još 2016. u političkoj utakmici HDZ SDP.

– Da budem sasvim eksplicitan, da ne bih njega slučajno zaboravio. On (Milanović) je taj. On je taj koji je krenuo sa etiketama, diskreditacijama, napadima koje je kasnije preuzela krajnja desnica i to doživjela kao neke činjenice – rekao je premijer, prenio je hrvatski portal Telegram.

Plenković tvrdi da je to neprijateljstvo, koje je prema njemu pokrenuo Milanović, “završilo napadom u kojem je na Markovom trgu u ponedjeljak ranjen policajac.

– Svu tu mržnju i blato su bacali po meni četiri godine. Da bi to na kraju eskaliralo ovim pokušajem teškog ubistva, a po meni puno više od toga, u ponedjeljak – rekao je premijer Hrvatske.

Među huškače protiv je ubrojao i Domovinski pokret Miroslava Škore i sve njegove frakcije, kao i medije “Bujicu” i “Hrvatski tjednik”, kao, kako je rekao, dva “eklatantna primjera širenja govora mržnje”, usmjerene prema njemu.

Za predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru je rekao da je “klovn kome bi bilo bolje da je ostao na estradi”.