Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ON JE KLJUČNI SVJEDOK Na slučaj ubistva pjevačice Jelene Marjanović mogla bi da se stavi TAČKA

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Dopunsko vještačenje mobilnih telefona svjedoka u slučaju ubistva pjevačice Jelene Krsmanović ukazalo je na mogućnost da se biciklista nalazio u blizini mjesta zločina.

Naime, kako saznaje Blic, vještak koji je radio na dopunskom prostorno-vremenskom vještačenju mobilnih telefona, kako članova porodice Marjanović tako i ubijene Jelene i svjedoka koji su, navodno, bili nedaleko od mjesta ubistva pjevačice Jelene Krsmanović Marjanović ukazao je na nove detalje u istrazi ovog ubistva.

Prema informacijama do kojih smo došli, vještačenje je ukazalo na to da je biciklista M. R. koji je na saslušanju u tužilaštvu rekao da je prolazio pored nasipa u vrijeme koje je prema optužnici označeno kao vrijeme ubistva Jelene, te da je vidio muškarca i ženu kako silaze sa nasipa, zaista mogao da vidi Jelenu i njenog ubicu svega nekoliko minuta prije nego što je pjevačica brutalno ubijena.

Ovaj čovek je, kako je Blic ranije pisao, a na osnovu detalja iz optužnice u kojoj se nalazi njegov iskaz dat u tužilaštvu, ispričao da je u periodu između 17.05 i 17.10 2. aprila 2016. godine vidio muškarca i ženu kako se spuštaju niz nasip.

Foto: Dejan Briza/RAS Srbija

Prema njegovom opisu, muškarac je na sebi imao tamnije maskirane pantalone, dvobojne – zelene i crne, a gore je imao jaknu srednje dužine.

Prilikom spuštanja niz nasip, kako je rekao, muškarac mu je bio okrenut licem, te nije mogao da vidi kakvu je kosu imao.

Kako je naveo, iza muškarca je išla ženska osoba, tamnije kose. Prema njegovim riječima, oni su se nalazili na metar i po do dva jedno iza drugog. Takođe, on je naveo da kada je vidio muškarca i ženu, sa njima nije bilo nikog drugog, a pogotovu ne dijete.

Kako je Blic pisao, ovo dopunsko vještačenje mobilnih telefona, uključujući i svjedoke, zatražio je Apelacioni sud nakon što je ukinuuo optužnicu protiv Zorana Marjanovića.

Uz obrazloženje, Apelacioni sud je naveo da je potrebno da se razjasne pojedine činjenice kako optužnica ne bi bila dvosmislena i unosila zabunu.

Vještačenje starosti Jelenine krvi na zadnjem sjedištu porodičnog “mercedesa” još uvijek nije gotovo.

Pjevačica Jelena Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Njeno beživotno tijelo pronađeno je dan kasnije.

Skoro godinu i po dana trajala je istraga prije nego što je u ovom slučaju palo hapšenje, i to njenog supruga Zorana Marjanovića, osumnjičenog za teško ubistvo. On je uhapšen 15. septembra 2017. godine i u pritvoru je proveo skoro 10 mjeseci.

Apelacioni sud: “Optužnica nejasna”

Protiv Zorana Marjanovića je Više javno tužilaštvo u razmaku od samo četiri mjeseca podiglo dvije optužnice za teško ubistvo supruge – prvu u februaru 2018, a drugu u junu.

Ipak, nijedna od te dvije nije bila, prema stavu sudova, u potpunosti jasna. Tako je procijenio najprije Viši, a potom i Apelacioni sud, pa je u oba slučaja naložena njihova dopuna, kako su naveli, “radi boljeg razjanšnjenja stanja stvari”, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO