Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ON JE KUKAVICA” Žrtve Džefrija Epstajna TUŽNE I BIJESNE jer pravda nije zadovoljena

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Žene koje su bile žrtve američkog milijardera optuženog za pedofiliju i dječju prostituciju, Džefrija Epstajna danas su u sudnici izjavile da su tužne i bijesne zbog njegovog samoubistva u njujorškom zatvoru navodeći da im je time uskraćena šansa za pravdu.

– On je kukavica. Pravda u ovom slučaju nije zadovoljena – rekla je Kortni Vajld koja kaže da ju je Epstin seksualno zlostavljao na Floridi kada je imala 14 godina.

Ročište je sazvao sudija okružnog suda Ričard Bermen koji je predsjedavao slučajem nakon sto su tužioci optužili Epstina za seksualnu trgovinu maloljetnicama, prenosi AP.

Saslušanje je održano iako se prema uobičajenoj proceduri slučaj zatvara poslije smrti optuženog. Međutim, sudija je Epstajnovim žrtvama pružio neuobičajenu priliku da se njihov glas čuje u sudu i poslije njegovog samoubistva 10. avgusta.

Žene su rekle da su preživjele i da se nadaju da će njihov javni istup ohrabriti i druge žrtve da se oporave.

Epstajn, koji je uhapšen 6. jula, izjasnio se da nije kriv za optužbe za trgovinu ljudima u koju su bile uključene desetine maloletnih djevojaka od 14 godina, u periodu od 2002. do 2005. godine.

Prethodno je priznao podvođenje maloljetnika 2008. i proveo 18 mjeseci u zatvoru pošto je pristao na sporazum o priznanju krivice.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO