Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ON JE LAŽNI CAR ŠĆEPAN MALI” Kovačević rekao da Govedarica obmanjuje i laže

Politika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Portparol SNSD Radovan Kovačević rekao je Srni da srpski član Predsjedništva Milorad Dodik nije u posljednje vrijeme razgovarao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, te da on, SNSD i rukovodstvo Srpske svoje odluke donose u skladu sa državnim i nacionalnim interesima Srpske, a ne na osnovu želja.

Povodom izjave visokog funkcionera SDS Vukote Govedarice da je Đukanović Dodika upozorio da će svim poslanicima njegove stranke i njemu lično biti zabranjen ulazak u Crnu Goru ako Narodna skupština Republike Srpske usvoji deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori, Kovačević je rekao da Dodik nikada ne bi sa bilo kim pristao da razgovara o takvoj temi.

– Dodik, SNSD i rukovodstvo Srpske svoje odluke donose na osnovu državnih i nacionalnih interesa Republike Srpske, a ne na osnovu bilo čijih želja, prohtjeva ili zahtjeva – rekao je Kovačević.

On je dodao da najbolji odgovor na cijelu priču, odnosno laž i podvalu Govedarice jeste činjenica da je Dodik iskoristio mogućnost vitalnog entitetskog interesa prilikom glasanja u Predsjedništvu BiH.

– U najskorijem roku Narodna skupština Republike Srpske će da se izjasni o tom pitanju i da obori odluku Predsjedništva o posjeti Đukanovića u ovom trenutku, za koji mi smatramo da nije najadekvatniji da bi se takva posjeta dogodila, s obzirom na kompletnu situaciju u Crnoj Gori i na ugroženost Srpske pravoslavne crkve, ali i srpskog naroda u Crnoj Gori – rekao je Kovačević.

On je rekao da se osjeća pomalo smiješno demantujući Govedaricu, kojeg bi najbolje bilo opisati na način da je on lažni car Šćepan Mali, s obzirom na to da je riječ o čovjeku koji je bio spreman čak i da laže da je predsjednik Republike, iako su već bili objavljeni zvanični izborni rezultati koji su jasno ukazali da je on ubjedljivo izgubio na izborima od aktuelnog predsjednika Srpske Željke Cvijanović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO