Društvo

"One mogu skrenuti misli sa svakodnevne borbe sa bolešću" Danijela iz Čelinca donirala više od 100 knjiga UKC Srpske (FOTO)

Danijela Marjanović iz Čelinca donirala je Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske više od 100 knjiga iz lične biblioteke sa ciljem da pacijentima olakša boravak u ovoj ustanovi.

Donacija knjiga Danijele Marjanović UKC Republike Srpske
FOTO: UKC RS

Kako je istakla, na ideju je došla nakon što je u nekoliko navrata boravila na hospitalizaciji u ovoj ustanovi. Tom prilikom je uočila koliko je važno da pacijenti imaju preokupacije koje im mogu koliko toliko olakšati boravak u bolnici.

📘Danijela Marjanović iz Čelinca donirala je Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske više od 100 knjiga iz…

Posted by Univerzitetski Klinički centar Republike Srpske on Wednesday, April 12, 2023

Pročitajte još

– Svjesna sam da knjige mogu ljudima da skrenu misli sa svakodnevne borbe sa bolešću. Godinama sam skupljala knjige koje sam pročitala i sada želim da pacijenti u vašoj ustanovi imaju na raspolaganju “naslove” koje sam donijela – rekla je Marjanovićeva.

Vlado Đajić, generalni direktor Univeritetskog kliničkog centra Republike Srpske zahvalio se gospođi Marjanović na ovom humanom gestu i izrazio nadu da će se i drugi odlučiti na ovakve akcije.

– Mi smo imali nekoliko sličnih akcija. Darovane su knjige i slike, što je našim pacijentima, pored sve zdravstvene zaštite i njege koju pružamo zasigurno olakšalo boravak u bolnici. UKC Republike Srpske je najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj i samim tim imamo najveći broj hospitalizovanih pacijenata, tako da je ovaj gest izuzetno human. Posebno nam je drago kada naši pacijenti odu zdravi svojim kućama i nakon izvjesnog vremena nas ponovo posjete. A kada se još potrude da ovakvim humanim akcijama obraduju i druge pacijente, sreća je još veća – rekao je Đajić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije