Politika

"Oni koji su razbijali Jugoslaviju, danas govore o nepromjenjivosti granica" Vučić istakao TRI PROBLEMA sa kojima se srpski narod suočava

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će Srbija i Republika Srpska morati jedna drugu da snaže, da se okrenu sebi i svojim ekonomijama i da dobro znaju šta se zbiva oko njih.

"Oni koji su razbijali Jugoslaviju, danas govore o nepromjenjivosti granica" Vučić istakao TRI PROBLEMA sa kojima se srpski narod suočava
FOTO: MILAN PILIPOVIC/RAS SRBIJA

Da vjerujemo sebi i u sopstvenu snagu i da snažimo Srbiju i Srpsku – rekao je Vučić novinarima u Kozarskoj Dubici nakon sastanka sa zvaničnicima Srpske.

On kaže da postoje tri problema sa kojima se Srbija i srpski narod suočavaju.

– Prvi je da moramo da budemo dio Evrope i svijeta uprkos svim nepravdama. Drugi problem je činjenica da ne postoji međunarodno pravni poredak i nikada manje nije postojao, a treći je da ne postoje i nikada manje nisu postojali bilo kakvi moralni principu međunarodnoj politici – rekao je Vučić.

Pročitajte još

On je naveo da se može samo nasmijati kada oni koji su razbijali Jugoslaviju danas govore o tome kako su za princip nepromjenjivosti granica, a zatim su razbijali i Srbiju 2008. godine kada su priznali Kosovo.

– Pa ni tada nisu bili za princip nepromjenjivosti granica, a danas sve vrijeme to ponavljaju. Kada čujete hrvatskog ministra spoljnih poslova, dođe vam da se nasmijete da situacija nije suviše ozbiljna – dodao je Vučić.

U Kozarskoj Dubici danas je održan sastanak zvaničnika Republike Srpske i predsjednik Srbije Aleksandra Vučića sa načelnicima opština Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar.

Na sastanku su učestvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik