Društvo

Oni su najbolji u privrednom i društvenom stvaralaštvu: U Privrednoj komori RS svečana dodjela priznanja "Kapetan Miša Anastasijević"

Pod sloganom “Otadžbina se brani stvaralaštvom”, u Privrednoj komori Republike Srpske 8. decembra u 14 časova biće održana promocija projekta “Put ka vrhu”, na kojoj će biti dodjeljene ovogodišnje nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” najboljim akterima privrednog i društvenog stvaralaštva Republike Srpske.

PROJEKAT PU KA VRHU
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Projekat je nastao 2000. godine, a kod nas se sa radošću i poštovanjem primio 2015. godine kao plod obogaćenja odnosa jednorodnog naroda kome Drina nije granica nego most koji povezuje njegovu kulturu, istoriju, tradiciju i svekoliko stvaralaštvo.

Pokretači projekta su Media invent iz Novog Sada, Novosadski Univerzitet, Privredna komora Srbije i Javni servis RTV Vojvodine, da bi se kasnije priključili i Privredna komora Republike Srpske i Univerziteti Istočno Sarajevo i Banjaluka i unaprijedili promociju i implementaciju uspjeha.

-U romanu ‘Na Drini ćuprija’, koji govorim više od dvije decenije, Andrić kaže da je Mehmed paša sagradio most da bi sastavio dva kraja druma koji je tu prekinut i tako zauvijek i sigurno vezao mjesto svog porijekla sa mjestima svog života – kaže veliki srpski glumac i umjetnik Tihomir Stanić reagujući na saznanje da je dobitnik ovog uglednog priznanja.

Ostali slavodobitnici su Željko Budimir, ministar za nauku u Vladi Republike Srpske; Dijana Grbić, direktorica Narodnog pozorišta Republike Srpske; Goran Racić, direktor Područne Privredne komore Banjaluka; novinar i publicista Tomo Marić; prof.dr Ljubica Vasiljević; novinar Siniša Trkulja; prof.dr Biljana Vojvodić; bankar Srđan Kondić, Addiko banka; Banka Poštanska štedionica; Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac i privrednici; Stevo Filipović, Sava Bijeljina; Dragan Čavić, Elektrokrajina; Milan Dakić, Putevi Republike Srpske; Ilija Šetka, Banjalučka pivara; Todor Panić, Vitaminka; Dušan Berić, Bosna montaža; Saša Urošević, Hemofarm; Strahinja Kujundžić, Moja apoteka i Siniša Vidović, Autokomerc VS.

Žiri za dodjelu priznanja je radio u sastavu prof.dr Radovan Pejanović (predsjednik), akademik Milivoje Unković, prof.dr Milan Tica, novinar i publicista Mirjana Kusmuk, prof.dr Nenad Novaković i Vlado Markanović, direktor Media inventa i na osnovu kriterijuma poslovnost, tržišna pozicija, kvalitet, odnosi s javnošću, društvena odgovornost, moralne i etičke vrijednosti jednoglasno donio odluke.

Opšta je ocjena da predloženi kandidati ne samo da zaslužuju priznanje, nego svojom dostojnošću doprinose ugledu ove reprezentativne nagrade. Dvadeset dvije godine iskustva u afirmaciji privrede, nauke, kulture i svega onoga što nas kao stvaralaštvo raduje, daje nam za pravo da maštamo i sanjamo svoje snove. Jer, jaka mašta, upornost i znanje proizvedu i sam događaj.

U našem slučaju Put ka vrhu unaprijeđen je u izazov “Od Kapetana Miše do Nikole Tesle”…

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije