Politika

"ONI SU RELIKT PROŠLOSTI" Petković o informacijama da bi Evrpska komisija mogla da vrati strance u pravosuđe BiH

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković istakao je da bi ponovno vraćanje stranaca u pravosuđe BiH značilo da je BiH, ne samo de fakto, nego i de jure protektorat.

"ONI SU RELIKT PROŠLOSTI" Petković o informacijama da bi Evrpska komisija mogla da vrati strance u pravosuđe BiH
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA
Milan Petković

Stranci u pravosuđu BiH su relikt prošlosti i u nju se ne trebamo vraćati, već treba ići u budućnost – rekao je Petković Srni komentarišući informaciju da bi Evropska komisija mogla da vrati strance u pravosuđe BiH.

On je naveo da se odmah nakon rata u BiH moglo govoriti o opravdanosti njihovog prisustva, ali nikako 25 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

– Možda su nekom periodu i donijeli nešto dobro, ali ne bih rekao da je tu bilo išta dobro i da su nam oni, i u tom periodu kada su radili i postupali, na bilo koji način poboljšali sistem pravosuđa u BiH – rekao je Petković, koji je i advokat.

Prema njegovim riječima, ono što je sigurno potrebno jeste nastavak strukturalnog dijaloga i razgovori o poboljšanju stanja u pravosuđu u BiH, gdje sigurno ima nedostataka, ali se o tim nedostacima može govoriti i u drugim, daleko razvijenijim zemljama od BiH.