Hronika

OPASAN MOMAK, VEZA S MANEKENKOM Ko je muškarac koji je sinoć ranjen u Beogradu

Član nekadašnjeg voždovačkog klana Andrija Zarić (45) ranjen je sinoć u pucnjavi koja se dogodila u Dalmatinskoj ulici sinoć oko 19.30 sati.

OPASAN MOMAK, VEZA S MANEKENKOM Ko je muškarac koji je sinoć ranjen u Beogradu
FOTO: V. SPORČIĆ/RAS SRBIJA

Zarić je tokom ovog incidenta pogođen u nogu i hitno preveze u Urgentni centar.

Za sada i dalje nepoznati napadač, navodno odeven u crno i sa kačketom na glavi, ispalio je nekoliko metaka u Zarića, dok je izlazio iz automobila.

Prema nezvaničnim saznanjima lista Alo!, Zarić je uspio da se izmakne i to mu je verovatno spasilo život. Policija je zbog ove pucnjave sinoć pokrenula akciju “Vihor”, kako bi se što prije pronašao napadač, piše Blic.

Inače, Andrija Zarić iza sebe ima debeo policijski dosije – sa voždovačkim klanom učestvovao je u desetinama krivičnih djela, uglavnom ubistvima, iznudama, krađama automobila i preporodajom droge.

Pročitajte još

Zajedno sa nekoliko članova klana uhapšen je 2005. godine zbog otmice Beograđanina A.A., koga su danima mučili jer se udvarao ženi jednog od vođa klana. Zarić je zbog ovog djela dobio kaznu od pet meseca zatvora.

Mediji su tada pisali da su ga tukli sjekirom i macolom, sjekli motornom testerom i polivali vrelim uljem.

Zarić je 2012. godine uhapšen u Crnoj Gori i izručen Švajcarskoj po crvenoj Interpolovoj potjernici zbog krađa, falsifikovanja dokumenata i nezakonitog držanja oružja.

Osim po kriminalu, Zarić je javnosti poznat i kao bivši dečko manekenke Sandre Drašković, poznatije kao Sani Armani.