Biznis

OPASNOST OD CURENJA ULJA "Mercedes-Benc" u Kini povlači više od 660.000 vozila

Njemački automobilski gigant “Mercedes-Benc” u Kini će krajem ove godine povući više od 660.000 vozila zbog mogućeg curenja ulja iz motora.

OPASNOST OD CURENJA ULJA "Mercedes-Benc" u Kini povlači više od 660.000 vozila
Foto: Stringer/EPA

Prema obavještenju koje je prošle sedmice objavila kineska državna uprava za regulisanje tržišta, zbog potencijalnog slabljenja zaptivke smještene između pumpe za gorivo koja radi pod visokim pritiskom i cijevi za dovod goriva pod niskim pritiskom, vremenom može doći do curenja ulja prilikom pokretanja motora tokom perioda hladnog vremena, navodi AP.

Od 18. decembra ukupno će biti povučeno 668.954 vozila proizvedenih od februara 2013. do juna 2017, a između ostalih riječ je o modelima “Mercedesove” C klase, E klase, V klase, GLK klase, CLS klase i SLC i GLC klase, kao i komercijalnih vozila VS20 VITO.

Većina ovih vozila proizvedena je u fabrikama “Mercedes-Benca” u Kini, dok je oko 36.000 njih uvezeno.

Zamjenu problematičnih dijelova predstavništva “Mercedes-Benca” izvršiće besplatno, a do novog povlačenja vozila ove kompanije u Kini dolazi pošto je prošlog mjeseca isto učinjeno sa 4.653 uvozna “mercedesa” G klase, koji su imali nepravilno označene sigurnosne brave za bezbjednost djece.