Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“OPASNOST OD NEPRAVDE” Papa PROTIV Trampovog prijedloga rješenja za Palestinu

Svijet
Autor:

Foto: Rick D'elia /EPA

Papa Franja upozorio je danas na “nepravedna rješenja” izraelsko-palestinskog sukoba, kazavši da će ona biti samo uvod u nove krize.

On je tako reagovao najvjerovatnije na mirovni prijedlog američkog predsjednika Donalda Trampa za rešenje krize na Bliskom istoku.

– Sredozemnom regionu trenutno preti izbijanje nestabilnosti i konflikta na Bliskom istoku i raznim zemljama sjeverne Afrike i između raznih etničkih, vjerskih i konfesionalnih grupa. Ne možemo da zanemarimo još uvijek nerješen sukob između Izraelaca i Palestinaca, sa opasnošću zbog nepravednih rješenja koja bi mogla biti uvod u nove krize – rekao je papa.

Vjeruje se da je ovo prvi put da papa, koji je često branio i palestinska prava i izraelsku potrebu za bezbjednošću, javno govori o izraelsko-palestinskom sukobu otkad je Tramp objavio plan 28. januara.

Planom se priznaje izraelska vlast u jevrejskim naseljima na Zapadnoj obali i zahtjeva da Palestinci ispune niz uslova za državu s glavnim gradom u selu na Zapadnoj obali istočno od Jerusalima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO