Gradovi

Opasnost se približava iz Crne Gore: U Bileći trenutno aktivna dva požara, a prijeti i treći

U Bileći su aktivna dva požara u selima Davidovići i Mirlovići, a treći se bliži teritoriji bilećke opštine iz Crne Gore, rekao je Srni starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Bileća Radomir Radmilović.

Opasnost se približava iz Crne Gore: U Bileći trenutno aktivna dva požara, a prijeti i treći
FOTO: PETAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Radmilović je naveo da je u selu Davidovići požar blizu seoskih kuća, da su na terenu vatrogasci i mještani i te da se ne očekuje da će se vatra proširiti i ugroziti stambene objekte.

– U bilećkom selu Mirlovići požar je na nepristupačnom terenu i udaljen je od seoskih kuća, a taj požar se proširio iz Trebinja- rekao je Radmilović.

On je naveo da se požar koji je zahvatio pogranično crnogorsko selo Pilatovci širi prema teritoriji opštine Bileća, a bilećki vatrogasci su na terenu da se taj požar ne bi proširio na područje ove opštine.

Radmilović je podsjetio da je prije nekoliko dana požar zahvatio borovu šumu iznad Bileće u blizini puta ka selu Baljci, a Bilećani radi pripravnosti još danonoćno dežuraju na toj lokaciji.

– Bilećki vatrogasci u posljednje vrijeme, osim gašenja požara, imaju dosta posla i oko snabdijevanja vodom pojedinih ruralnih područja, koja su zbog suše ostala bez vode i jedini način snabdijevanja trenutno su vatrogasne cisterne-  kaže Radmilović.

Prihvati notifikacije