Politika

"Opomena Srbima da raskrste sa Zapadom" Nestorović o rezolucija o Srebrenici

Poslanik u Skupštini Srbije, Branimir Nestorović, ocijenio je da rezolucija o Srebrenici čije se usvajanje priprema u Generalnoj skupštini UN pokazuje da Srbija i srpski narod treba da se raziđu sa Zapadom i budućnost grade na drugoj strani.

"Opomena Srbima da raskrste sa Zapadom" Nestorović o rezolucija o Srebrenici
FOTO: GLAMUR TV HAPPY/YOUTUBE/SCREENSHOT

Govoreći o mogućim efektima rezolucije o Srebrenici, Nestorović je poručio da Srbiju i Srbe ta rezolucija, ukoliko bude usvojena, ne obavezuje baš nimalo, osim što ih opominje da imaju ozbiljne neprijatelje Francuze, Nijemce, Amerikance i ostale zapadne zemlje.

– Nadam se da će ta rezolucija proizvesti efekte da se manemo više Zapada, budalaština i gubljenja vremena sa EU i drugim neprijateljima i konačno krenemo svojim putem, jer imamo potencijal i podršku supersila Kine i Rusije – rekao je Nestorović, osnivač pokreta “Mi–snaga naroda”.

On smatra da priprema rezolucije u Generalnoj skupštini UN i niz drugih događaja pokazuju da Srbija treba da tretira kao neprijateljske zemlje čiji čelnici kreiraju takve poteze, te podsjetio da je i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao da više neće da koristi termin prijateljske nego partnerske zemlje.

Pročitajte još

Nestorović je izrazio uvjerenje da su sve rezolucije i pritisci beznačajni ako Srbija i Srbi promijene svoj pravac i odluče šta žele.

– Imamo podršku dvije supersile – Kine i Rusije i prijateljskih zemalja poput Mađarske i Slovačke. Prema tome, šta će nam više taj Zapad? Zube potroših pričajući o tome – rekao je Nestorović.

Bošnjački dio misije BiH pri UN jednostrano je, bez odluke Predsjedništa BiH, uz sponzorstvo dijela zapadnih zemalja, pokrenuo inicijativu za usvajanje nove rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Prethodno je prije devet godina Rusija stavila veto u Savjetu bezbjednosti UN na britansku rezoluciju o Srebrenici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu