Društvo

Oporavilo se 86 odsto zaraženih: U Srpskoj trenutno 5.014 aktivnih slučajeva korone

U Republici Srpskoj trenutno je 5.014 aktivnih slučajeva pozitivnih na korona virus.

Oporavilo se 86 odsto zaraženih: U Srpskoj trenutno 5.014 aktivnih slučajeva korone
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, u Srpskoj je, od početka epidemije, SARS-CoV-2 potvrđen kod ukupno 64.412 osoba. Do sada se oporavilo 55.600 zaraženih, a bitku sa kovidom izgubilo je 3.798 ljudi. Od ukupnog broja onih kod kojih je korona potvrđena, oporavilo se 86,3 odsto njih, dok je skoro šest odsto preminulo od posljedica ove opake zaraze.

Epidemiološka situacija u RS i dalje je stabilna, kako u pogledu broja novozaraženih, tako i kad je riječ o onima koji se nalaze na bolničkom liječenju. U zdravstvenim ustanovama u Srpskoj od kovida se liječi 36 pacijenata, od čega 16 u Uiverzitetskom centru RS, a 20 u ostalim bolnicama. Na respiratorima su dva pacijenta, oba u UKC RS.

Pročitajte još

Uprkos ovim brojkama, koje su kudikamo povoljnije nego prije par mjeseci, epidemiolozi upozoravaju da moramo da budemo oprezni, posebno zbog pojave i širenja novih sojeva korona virsa, prije svega delta varijante.

Naglašavaju da je najefikasnija borba protiv zaraze vakcinacija što većeg broja ljudi, te nastavak poštivanja mjera prevencije širenja SARS-CoV-2.

Prihvati notifikacije