Politika

Opozicija galamom PREKIDA GOVOR Dodika u parlamentu (FOTO, VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik započeo je izlaganje na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS uz glasno prekidanje od strane opozicionih poslanika, koji tvrde da im je kao Program reformi „podvaljen lažni dokument“ koji se navodno razlikuje od onoga usvojenog na Predsjedništvu.

Opozicija galamom PREKIDA GOVOR Dodika u parlamentu (FOTO, VIDEO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dodik se prvo smijao njihovom ponašanju, a onda im je poručio: „Hajde, šetajte malo!“.

Znate šta je vaš problem? Ja se čujem, a vi se ne čujete – rekao je Dodik uz smijeh i aplauz vladajućih poslanika.

Govoreći o Programu reformi, Dodik je rekao da se o tom dokumentu raspravljalo godinu dana, dok opozicija uzvikuje “Prevara, prevara”, “Izdaja, izdaja” i “Nećemo u NATO”.

Dodik je poručio da se Program reformi sada nalazi i na sajtu Predsjedništva BiH na engleskom jeziku.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Svako može da ga pogleda, nema tu nikakvih tajni – poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodao je da razumije one koji galame, jer svojevremeno nisu glasali ni za Rezoluciju NSRS o vojnoj neutralnosti Srpske. Prethodne srpske predstavnike u Savjetu ministara BiH optužio je da su „davali život ANP“ jer ga nisu željeli oboriti na Savjetu ministara, nego su ga samo skidali sa dnevnog reda.

– Udri jače! Ovo mi je baš zanimljivo iskustvo, nisam ga imao do sada – rekao je u obraćanju opozicionim poslanicima, koji, između ostalog, lupanjem pokušavaju da ga prekinu.

Када сам им дао ЊИХОВЕ НАТО ЗАСТАВЕ, хтјели су да ме УДАРЕ!ЛАЖНИ ДОКУМЕНТ СУ ДАЛИ У СКУПШТИНСКУ ПРОЦЕДУРУ!НЕМА ПРЕДАЈЕ!!!-Kada sam im dao NJIHOVE NATO ZASTAVE, htjeli su da me UDARE!LAŽNI DOKUMENT SU DALI U SKUPŠTINSKU PROCEDURU!NEMA PREDAJE!!!

Posted by Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković on Monday, December 23, 2019

Dodik je rekao da opozicija promoviše NATO, jer je u salu unijela NATO zastave.

– Nigdje nema na svijetu da je parlament utvrdio vojnu neutralnost, a da jedna poslanička grupa promoviše jedan vojni savez. Nema ulaska u NATO, to je laž – rekao je Dodik.

Predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović nakon toga je izrekao drugu opomenu zbog ponašanja poslaniku PDP Drašku Stanivukoviću, na šta je Dodik dodao: „Neka, ostavi ga. Dječko pravi svoju promociju“.