Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NIJE ZAUSTAVLJENO KRVARENJE ZDRAVSTVA” Opozicija o predloženim mjerama Vlade

Politika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Narodni poslanici RS iz opozicionih stranaka imaju zamjerke na mjere iz Prijedoga ekonomskih reformi koje se odnose na zdravstveni sistem Republike Srpske.

– Stalno navodite opisno stanje u zdravstvu i šta je cilj. Nigdje ne navodite kako to mislite da uradite. Ako planirate riješti stanje u zdravstvu kao u “Željeznicama RS”, uzimajući kredite od MMF i Svjetske banke, to i nije rješenje. Obaveze u zdravstvu stalnu rastu i premašile su milijardu KM. To je hiljadu miliona maraka. Ko je odgovoran za to – upitala je Jelena Trivić, poslanik PDP.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić tvrdi da je zdravstveni sektor u katastrofalnoj situaciji i da se mora jasno utvrditi na koji način će biti riješeni problemi, među kojima su i dugovanja.

– Pitam premijera Radovana Viškovića, koji je u ekspozeu naveo da “zdravstvo krvari”, kako će biti riješeni problemi i da li postoje određeni rokovi. Ovo što je navedeno u Prijedlogu programa reformi je spisak želja, jer je poznato da ni plate nisu redovne – rekao je Stanić.

Poslanik SNSD Vlado Đajić, koji je i direktor Kliničkog centra Banjaluka, rekao je da su plate zdravstvenim radnicima redovne i da se “krvarenje u zdravstvenom sektoru polako zaustavlja”.

– Vlada Srpske ulaže ogromna sredstva u zdravstveni sistem. Republika Srpska ima jedan od najboljih regionalnih kliničkih centara, o čemu govore i ljekari koji dolaze iz inostranstva – rekao je Đajić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO