Zabava

Oprezni sa novcem: Ovo su najškrtiji horoskopski znakovi

Škrte osobe nisu samo pažljive sa svojim novcem, već su i vrlo sitničave oko trošenja. Vrlo su oprezne sa svojim finansijama i uvijek pametno troše.

Oprezni sa novcem: Ovo su najškrtiji horoskopski znakovi
FOTO: SHUTTERSTOCK

Ne mogu biti rastrošne ni darežljive, čak ni kada je riječ o vlastitim potrebama i željama. Prema astrologiji, određeni horoskopski znakovi pažljiviji su sa svojim novcem nego drugi.

Bik

Bikovi su poznati po svojim šarmantnim i neodoljivim osobnostima zbog kojih su uvijek okruženi prijateljima i velikim društvom. Stoga i Bikovi često iskorištavaju svoju popularnost. Umjesto trošenja novca, vole se družiti s ljudima koji će im sve plaćati pri izlasku. 

Djevica

Djevice nisu samo pažljive pri trošenju i štednji, one takođe kritikuju druge ljude te njihove prevelike troškove. Stoga uvijek vode računa o svojim troškovima i pokušavaju što više uštedjeti.

 Jarac

Jako su svjesni i oprezni sa svojim troškovima. Jarčevi vole gledati svoj novac te štede. Oni neće imati velike troškove kako bi ugodili drugima. Ako moraju kupiti dar, pronaći će najjeftiniji mogući. 

Blizanci

Blizancima se čini nelogično dati novac za neku uslugu. Njima je teško čak platiti i parkiranje pa će radije hodati nego dati novac za parking. Takođe vole iskorištavati usluge besplatnih ustanova, poput biblioteke. 

Lav

Lavovi vole sve što je besplatno te vole sve dobijati besplatno. Ali nije moguće sve dobiti besplatno pa pokušavaju skupiti što više kupona, popusta i darova. Njih uvijek privlače sniženja u radnjama, piše vecernji.hr.

Prihvati notifikacije