Društvo

Opreznost u saobraćaju zbog visoke temperature: Putovanja planirati rano ujutro ili kasno popodne

Auto-moto savez Republike Srpske savjetuje jutros vozačima da budu maksimalno oprezni i da, zbog visoke dnevne temperature, duža putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima.

Opreznost u saobraćaju zbog visoke temperature: Putovanja planirati rano ujutro ili kasno popodne
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RINGIER

Saobraćaj se na većini puteva odvja bez zastoja i posebnih ograničenja, a na mjestima izvođenja radova obavezno je poštovanje privremene signalizacije.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje poslovnog objekta na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška – Banjaluka.

Radovi se izvode na putnim pravcima Gradiška – Nova Topola – Klašnice, zatim Crkvina – granica Republika Srpska/FBiH Ledenice, u Ulici kralja Aleksandra Prijedoru na dionici prema Kozarskoj Dubici, te na putu Lamovita – Ivanjska i Stari Ugljevik – Glavičice u rejonu Glinja.

Usporeno se zbog radova vozi na putnim pravcima Bijeljina – Šepak u mjestu Pilica, Vlasenica – Sokolac na Han Pijesku, Žegulja – Ljubinje (dionica Podvrsnik – Ljubinje), Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje), na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, zatim Foča – Goražde u mjestu Filipovići, kao i na dijelu puta Rogolji – Baraći.

Na dionici regionalnog puta Razboj – Rudanka, na prevoju LJeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen. Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička na alternativne pravce Razboj – Gornja Vijaka – Derventa – Doboj i Razboj – Tedin Han – Doboj.

Klizišta usporavaju saobraćaj na putnim pravcima Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, Dobro Polje – Miljevina i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Podnovlje-Polje – kod deminerskog gradilišta “Gornji Božinci” dolaziće do privremene obustave saobraćaja od 8 do 15 časova. Obustava će se vršiti na način 30 minuta obustave, a propuštenje saobraćaja 10 minuta.

U FBiH se zbog radova sporije vozi na magistralnim putevima Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Čitluk-LJubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova.

Zbog radova na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela “1. mart” na dionici auto-puta Zenica – Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije