Društvo

OPROŠTAJ OD NOVINARA IGORA BULATA Porodica neutješna, Dino Merlin ne može da ZAUSTAVI SUZE

U galeriji Radio-televizije Srbije održava se komemoracija Igoru Bulatu, novinaru i uredniku RTS koji je u 48. godini izgubio bitku sa opakom bolešću.

OPROŠTAJ OD NOVINARA IGORA BULATA Porodica neutješna, Dino Merlin ne može da ZAUSTAVI SUZE
FOTO: RAS SRBIJA

Komemoraciji prisustvuju brojni članovi porodice, prijatelji i kolege pokojnog Igora, a među prvima su došli njegov rođeni brat, pjevač Marko Bulat, sa suprugom, kao i Igorova supruga Dada i nasljednici Milica i Bogdan.

U prvim redovima našao se i pjevač Dino Merlin, koji nije mogao da zaustavi suze, prenosi Blic.

Među okupljenima je i tekvondistkinja Milica Mandić, koja takođe ne krije tugu zbog Igorove smrti, kao i voditelji Jovana Joksimović i Srđan Predojević, koji su godinama sarađivali sa Igorom.

Foto: RAS Srbija
Foto: RAS Srbija

Govor na komemoraciji održala je Igorova dugogodišnja koleginica i prijateljica, voditeljka “Beogradske hronike” Rada Đurić.

U isto vrijeme smijao se uvijek od srca i uvijek u lice i ta vječita njegova potreba i potraga za boljom stranom života, ta njegova često nepodnošljiva lakoća prihvatanja realnosti mnoge je umjela da prevari ali i da zavede.

Igor je u stvari bio jedan sjajan, inteligentant, oštrouman, odgovoran i novinar i čovjek i otac i suprug i sin i brat i prijatelj.

O televiziji je znao sve, o ljudima sve više, imao je sve što je bilo potrebno za jednog profesionalca, imao je svoje uspjehe.

Pročitajte još

Znao je da bude i hrabar, umio da bude i ravnodušan, umio je da da sve od sebe, ali i da podvuče crtu.

Bolno, ali dostojanstveno da niko ne primijeti primao je udarce. Nije mu bilo lako, ali je znao i da uzvrati, a da izgleda lako. Između mene i mog divnog prijatelja nije trebalo da se glumi, stvarno i iskreno je sve bilo lako. Tačnije meni je sa njim bilo sve lako.

Lako sam za njega strahovala, lako je on za mene brinuo, lako me je nasmijao, i te kako lako iznervirao, lako me je tješio, lako se posvađamo, još se lakše pomirimo, e pa valjda je zato sad toliko teško.

I znate ja već danima razmišljam šta bi on sad nama rekao i danima razmišljam kako bi već nešto duhovito smislio da prekine patetiku. I prvi put smo ostali bez barem približno sličnog odgovora mi koji ga znamo. I prvi put odlaziš iz redakcije i za sobom ostavljaš muk i suze i ja ti sad stvarno obećavam u ime svih nas da će to biti posljednji. Već od sutra, šta od sutra, već za pola sata mi ćemo pričati o tebi onako kako si nas naučio sa mnogo smijeha, jednostavno. Pusti nas samo, evo samo trenutak ovaj sada, da smislimo kako i da sjećanje na tebe postane lako onako kako si ti zaslužio. Oduveijk i zauvek debeli putuj, ‘ajde sad osmijeh i ne brini ni o kome i ni o čemu – rekla je Rada na komemoraciji.