Hronika

Opsadno stanje u KPZ Zenica: Edis Bunar s još jednim osuđenikom napao Adnana Šeraka u zatvoru

U toku jučerašnjeg dana Edis Bunar sa još jednim zatvorenikom, izvjesnim Palavrom, u zeničkom zatvoru napao je Adnana Šeraka.

Opsadno stanje u  KPZ Zenica: Edis Bunar s još jednim osuđenikom napao Adnana Šeraka u zatvoru
FOTO: M. MILAKOVIĆ/RINGIER

U zatvoru je vladalo opsadno stanje obzirom da se radi o zatvorenicima koji imaju oko sebe okupljene druge zatvorenike te su čuvari uspjeli spriječiti da to eskalira u opštu tučnjavu.  

Mediji su ranije pisali da je upravo Bunar u svom stanu krio Šeraka kada je ovaj pobjegao iz zeničkog zatvora, odnosno nije se vratio sa dopusta. Bunar služi kaznu zatvora od četiri godine zbog organizovanja narkogrupe a uhapšen je u okviru akcije “Prizma”.

Pročitajte još

Sedam godina zatvorske kazne

Adnan Šerak je osuđen na sedam godina zatvora za nanošenje smrtonosnih povreda zatvoreniku Dženanu Džaki u KPZ Zenica.

Šerak je u KPZ smješten nakon presude Vrhovnog suda FBiH iz 2009.godine, kojom je osuđen na 8 i po godina zatvora za pokušaj ubistva Dragana Jeftića i Irfana Osmića, na koje je pucao u decembru 2008. godine u kafiću na Grbavici.

Potom je u novembru 2018. godine digao policiju na noge kada se nije vratio s dopusta, a uhapšen je nakon višednevne potrage u jednom sarajevskom kafiću na Marindvoru.

Oteo osobu na Švrakinom Selu

Presudom Opštinskog suda u Sarajevu, Adnan Šerak je prvostepeno osuđen ove godine u aprilu na godinu zatvora za otmicu A. G. i nanošenje lakših povreda.

Šerak se teretio za slučaj iz jula prošle godine, kada je u kući u Švrakinom Selu zarobio A. G., kojem je oteo pištolj. Sve je počelo u kafiću na Marindvoru, nakon što su napadnuti A. G. i S. J. jer je A. G. stavio pištolj na sto.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije