Hronika

Optuženi negiraju tvrdnje svjedoka: Pročitane izjave na suđenju trojcu uhapšenom u akciji “Kelner”

Svjedok tužilaštva Goran Ganić kazao je da je od optuženog Dušana Glišića (29) iz Gradiške kupio kokain za 50 evra, dok je Srđan Savanović izjavio da mu je optuženi Dalibor Panić (38) dao kokain da uživa, ali da od njega nije kupovao drogu.

Optuženi negiraju tvrdnje svjedoka: Pročitane izjave na suđenju trojcu uhapšenom u akciji “Kelner”
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Izjave ovih svjedoka pročitao je u banjalučkom Okružnom sudu tužilac Aleksandar Simonović na suđenju pomenutom dvojcu. Osim Panića i Glišića, koji su radili kao konobari u kafićima u Gradiški, u ovom predmetu zajedno sa njima sudi se njihovom sugrađaninu Milanu Grujiću (38), koji je bio zaposlen na benzinskoj pumpi u Gradiški.

– Čuo sam da Glišić prodaje kokain i pitao sam ga ima li robe, a on mi rekao da izađem izvan lokala. Dao sam mu 50 evra, a on meni vrećicu – navedeno je između ostalog u izjavi Ganića.

Optuženu trojku terete za neovlašćenu proizvodnju i promet droge, dok je Grujić optužen i za nedozvoljeno držanje poluautomatskog pištolja “škorpion”.

Tokom suđenja pročitana je i izjava Konstantina Čubrila, koji je kazao da je drogu kupovao od Darija Glišića za iznose od 100 do 300 maraka. Čitanjem izjava pomenutih svjedoka tužilaštvo je završilo izvođenje planiranih dokaza protiv optuženih u ovom predmetu.

Svjedoci odbrane optuženog Glišića Žarko Đurić i Ivana Džombas-Fetah istakli su da ga znaju kao kolegu iz ugostiteljskog objekta “Gurman” i da se, koliko znaju, on nije bavio sumnjivim stvarima. Đurić je rekao da Čubrila nije viđao u “Gurmanu” i da Glišić nije radio ništa izvan konobarskog posla.

Fetahova je takođe rekla da pomenuti optuženi nije radio ništa izvan svakodnevnog posla i da nije bilo okupljanja sumnjivih osoba u lokalu kada on radi. Svjedok odbrane optuženog Grujića Zoran Polić izjavio je da je majka optuženog imala pištolj “škorpion”.

Pročitajte još

– Ona je sa mnom bila u školi policije i dobrovoljno je otišla na ratište, gdje je poginula. Pištolj koji je imala, a nakon njene pogibije, predali su njenoj majci – rekao je Polić.

Glišića, Grujića i Panića banjalučko Okružno tužilaštvo tereti da su zajedno, od početka 2020. godine, pa sve do 26. novembra prošle godine na području Gradiške kupovali, držali i prodavali kokain. Kako je navedeno Grujić je organizovao mrežu posrednika te nabavljao kokain od S. R. i to najčešće po 10 grama za 500 evra, a zatim je drogu preprodavao Paniću u količinama od po 10 do 20 grama, za iznos od 600 do 1.200 evra.

Panića terete da je drogu vagao i prepakivao u manje količine te distribuisao korisnicima na području Gradiške, najčešće od po 0,5 grama za iznos od 100 KM. Glišić se tereti da je od Grujića nabavljao kokain najčešće u manjim količinama, od po dva do tri grama, za 200 do 600 KM, a zatim drogu distribuisao korisnicima po malo većim cijenama za iste količine, na području Gradiške, piše Glas Srpske.

Glišića terete da je i od Panića povremeno preuzimao manje količine kokaina koji je stavljao u promet. Trojac je uhapšen u novembru prošle godine u policijskoj akciji “Kelner” u Gradišci, kada je pronađena manja količina kokaina.

Prigovori

Branilac optuženog Dušana Glišića advokat Rade Ćulibrk istakao je da izjave svjedoka Konstantina Čubrila, Gorana Ganića i Srđana Savanovića nisu sačinjene u skladu sa zakonskim pravilima. Napomenuo je da u izjavi Čubrilo pominje da je drogu kupovao od Darija Glišića, a takvo lice nije ni optuženo.

Naveo je i da je u optužnici navedeno da je Glišić drogu prodavao za cijenu od 200, pa čak i 600 KM, a svjedok kaže da je od njega kupio drogu za 50 evra.

Tužilac Aleksandar Simonović je istakao da je svjedok Čubrilo rekao da Glišić radi u lokalu “Gurman” i da je ta osoba u stvari Dušan Glišić pa se vjerovatno radi o grešci u zapisniku.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu