Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ORGANIZUJE LUTRIJU Meksički predsjednik smislio način da se riješi aviona

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Poslije više neuspjelih pokušaja prodaje luksuznog predsjedničkog aviona, meksički predsjednik Andres Manuel Lopes Obrador juče je predložio da se organizuje lutrija za koju će se prodavati tiketi po cijeni od 25 dolara.

Obrador smatra da je taj avion, koji je kupio njegov prethodnik Enrike Pena Nijeto 2012. godine i čija je vrijednost 130 miliona dolara, previše luskuzan za zemlju čija polovina stanovnika živi u siromaštvu.

Ponudio je besplatno održavanje aviona godinu dana u slučaju da pobjednik na lutriji nema sredstva za to.

Boing 767 Drimlajner bio je na prodaji u SAD godinu dana, ali nije našao kupca.

– Pomozite mi – rekao je Obrador na konferenciji za novinare.

Foto: Tanjug/AP

Takođe je kazao da se sastajao s biznismenima kako bi dobio ideju kako da se riješi ovog aviona.

Obrador je predlagao razmjenu aviona za američku medicinsku opremu ili prodaju letjelice u dijelovima grupi biznismena. Takođe je ponudio njegovo iznajmljivanje na sat.

Avion je skup za održavanje. Može da primi 80 ljudi i ima predsjednički apartmant sa spavaćom sobom i kupatilom. Stručnjaci tvrde da bi njegovo pretvaranje u komercijalni avion bilo preskupo, piše AP.

Obrador, koji važi za skromnog predsjednika i putuje turističkom klasom, luksuznu predsjedničku rezidenciju pretvorio je u umjetnički centar i obećao da nikad neće kročiti u avion koji je kupio njegov prethodnik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO