Politika

"Oružane snage BiH ne treba da postoje" Dodik povodom odluke Ustavnog suda

Mogu razumjeti da vojnici Oružanih snaga BiH nose bradu u skladu sa ličnim uvjerenjima, ali nikakao u skladu sa vjerskim opredjeljenjima, jer takva vjerska opredjeljenja bi značila da su pripadnici OS BiH vehabije. Čak traže i da se žene vojnici pokrivaju, to nisam vidio ni u jednoj vojsci, samo u paravojnim fomacijama.

"Oružane snage BiH ne treba da postoje" Dodik povodom odluke Ustavnog suda
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rekao je ovo Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, komentarišući odluku Ustavnog suda BiH.

Pročitajte još

– Ovo pokazuje da je Ustavni sud BiH u službi muslimana Bošnjaka i da Oružane snage BiH ne treba da postoje i da se mormalno da se i dalje zalažemo za demilitarizaciju – rekao je Dodik i dodao da će “i sa Ustanvim sudom BiH uskoro završiti”.

Odgađanje odluke o izgradnji HE “Buk Bijela”, smatra Dodik, samo je dokaz da Ustavni sud BiH nema pravni osnov da odlučuje o tom pitanju.

– Žao mi je što mnogi u Srpskoj ne shvataju kakav je ovo politički trenutak i da ova borba nije u službi dnevne politike i promocije jedne ličnosti. Ovo je mnogo ozbiljnije i narednih nekoliko sedmica i nekoliko mjeseci će biti presduno. I ponavljam, spreman sam na dijalog sa opozicijom. Ne pozivam ih, ali spreman sam da razgovaramo – rekao je Dodik.

On je dodao da je međunarodni intervencionizam doveo Republiku Srpsku do zida i da se mora reći da tako više ne može.

-Mi ništa ne radimo mimo ustava BiH – rekao je Dodik i dodao da Srpska “nema medije koji bi mogli da pariraju sarajevskoj propagandi”.

– Hoće da ocrne sve u Srpskoj, zato što vide da smo jaki i odlučni i da ne odustajemo. Ono što smo planirali, da ukinemo nezakonite zakone i povučemo prenos nadležnosti, u tome ćemo i istrajati – zaključio je Dodik.

Prihvati notifikacije