Hronika

“OSAM GODINA JE PREBLAGA KAZNA” Stefanovi roditelji ogorčeni zbog presude vozaču koji im je UBIO SINA

Ovo je loša poruka, treba zakon da se mijenja pod hitno.

“OSAM GODINA JE PREBLAGA KAZNA” Stefanovi roditelji ogorčeni zbog presude vozaču koji im je UBIO SINA
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA

Ne što je moj sin izgubio život… Ne mogu da iskažem svoja osjećanja, život je jedan. Svako ko u takvom stanju sjedne za volan neka se zamisli kako bi se osjećao da se nekom njegovom ovako nešto desi.

Ovo je nakon suđenja pred niškim sudom kazala Biljana Kocić, majka dvadesetogodišnjeg Stefana koji je poginuo avgusta prošle godine kada je na njega, dok je pomagao potpunom neznancu da promijeni gumu, pijan i drogiran svojim BMW-om naletio Dejan Mitić (28) iz Niša, piše Blic.

Izjave Biljane i Zvezdana Kocića, roditelja nastradalog Stefana Kocića

Mitić je danas pred niškim sudom osuđen na kaznu zatvora od 8 godina, za koju Stefanovi roditelji smatraju da je preblaga.

Poruka pijanim vozačima

Na pitanje šta je njena poruka vozačima koji pijani i drogirani sjedaju za volan, Biljana je rekla:

– Prvo da se zamisle, svako ima porodicu i kad sjedne za volan da razmisle kako vozi, u kakvom je stanju i kako bi se osjećao da se ne dao Bog nekome od njihovih članova porodice ovako nešto desi – kazala je plačnim glasom Stefanova majka.

FOTO: B. JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: B. JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

Stefanovi roditelji smatraju da zakon pod hitno mora da se mijenja kako bi kazne bile strožije.

– Pod hitno mora zakon da mijenja. Da li će to biti neka peticija ili na drugi način, mora da se mijenja jer ovo je preblaga kazna – kaže Biljana.

Stefanov zakon

Ona je rekla i da bi zakon mogao da se nazove Stefanov zakon, s obzirom na to da je njen sin poginuo pomažući nepoznatom vozaču da zamijeni gumu na automobilu.

Na pitanje da li ima pravične kazne za ovo krivično djelo, roditelji kažu da nema, ali da moraju da se bore da te kazne budu što veće.

– Kad se izgubi mladi život, sud i država moraju da pošalju poruku za nešto što ubuduće može da se desi – kaže otac Zvezdan.

Nastradali mladić je, podsjećanja radi, kobnog dana sa drugovima stao da pomogne vozaču “zastave 101” koga nisu poznavali, da promijeni gumu, kada je na njih naletio Mitić.