Društvo

Osam mališana završilo u bolnici: Šta je uzrok TROVANJA DJECE u Trebinju, svi su imali iste simptome

Osmoro djece uzrasta od pet do osam godina zbrinuto je u trebinjskoj Bolnici zbog simptoma trovanja, nakon što su boravili na popularnom trebinjskom kupalištu.

Osam mališana završilo u bolnici: Šta je uzrok TROVANJA DJECE u Trebinju, svi su imali iste simptome
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Na sreću zdravstveno stanje sve djece je stabilno, ali do sutra ujutro će biti zadržani na posmatranju.

Svi mališani, a riječ je o osmoro dječaka i djevojčica uzrasta od pet do osam godina, u pratnji roditelja zbrinuti su na pedijatrijskom odjeljenju Bolnice Trebinje.

Svi su imali iste simptome povremeni kašalj, bol u grudima i otežano disanje.

Pročitajte još

Riječ je o mališanima iz Podgorice, Dervente, Beograda i Herceg Novog i oni su sa svojim porodicama boravili na kupalištu Grada Sunca.

Šta je tačno bilo uzrok pojave ovakvih simptoma trovanja kod ove grupe djece , za sada se nagađa, a spekuliše se da bi moglo biti riječi o trovanju hlorom.

Načelnica Odjeljenja za pedijatriju trebinjske Bolnice Ljiljana Buha potvrdila je da su djeca boravila u Gradu Sunca u Trebinju, ali nije željela da potvrdi medijske napise da se radi o navodnom trovanju hlorom.

Istakla je da trenutno ne može da se procijeni da li se radi o nekom lakšem, srednjem ili težem trovanju, iz razloga što se kod te djece u narednih šest, osam sati pa čak i 24 časa mogu eventualno razviti različite tegobe, od endema pluća, upala ili drugi znaci, piše RTRS.

– Sve to zavisi od jačine trovanja, koliko je to bilo agresivno, čime je bilo trovanje, ali i jačine djeteta. Ipak, po kliničkim znacima u trenutku prijema u bolnicu, ne očekujemo velike komplikacije, ali će djeca ipak ostati na posmatranju – dodala je Buha.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu