Hronika

"Osjetila sam miris benzina, a onda me je zapljusnuo" Jeziva ispovijest Banjalučanke koju je nevjenčani muž pokušao zapaliti

Kaže, sad ću te politi benzinom i zapaliti. Kad je on prolazio pored mene osjetila sam miris benzina. Ja sam se uspravila u jednom trenutku i on je mene samo pljusnuo, benzin mi je otišao u usta, na lice, po kosi, ispričala je Banjalučanka T.P. koju je pokušao zapaliti nevjenčani suprug.

"Osjetila sam miris benzina, a onda me je zapljusnuo" Jeziva ispovijest Banjalučanke koju je nevjenčani muž pokušao zapaliti
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ona i dalje ne spava mirno, a u stanu u kom živi i dalje se osjeća miris benzina, prenosi ATV. Horora, koji je na svu sreću preživjela, prisjeća se kroz suze. Njen nevjenčani suprug, Luka Lovre osumnjičen je da je pokušao da je ubije.

Prava drama odvijala se u stanu u banjalučkom naselju Obilićevo proteklog vikenda. Zbog propuštenih poziva uslijedila je svađa. Lovre je zaključao vrata i prijetio joj batinama. Sa terase je dozivala pomoć, a njen nevjenčani suprug potom ju je polio benzinom.

– Zaboravio je upaljač, to me je spaslo, da me je odmah zapalio ja bih izgorjela. Samo mi je kroz glavu prošlo da saperem benzin sa sebe, bar kosu, lice. Držala sam tuš imala sam osjećaj da voda uopšte ne ide koliko je to bilo masno. Ja sam se spirala i kupatilo je odjednom planulo, planuo je i dio hodnika gdje sam ja bila dok sam pokušavala da otključam bravu – priča ona.

Pročitajte još

Uspjela je da ugasi požar u kupatilu, a potom istrčala na balkon i ponovo dozivala pomoć. Zbog toga ju je, kako priča, Lovre udario pesnicom u lice. Ubrzo je, prisjeća se ona, došla policija.

Prema nezvaničnim saznanjima, njih je pozvao jedan od policijskih službenika koji živi u toj zgradi, a utvrđeno je da je Lovre u to vrijeme bio u alkoholisanom stanju. Banjalučanin, juče sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, osumnjičen je za pokušaj teškog ubistva. Ispitao ga je postupajući tužilac.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci – saopšteno je iz Okružnoj javnoj tužilaštva.

T.P. koja je sa osumnjičenim bila u vezi 5 mjeseci, tvrdi da je i ranije bio agresivan. Pokušala je da ode, ali joj je, kaže, prijetio samoubistvom. Sada je sama u tom stanu. Tvrdi da ne želi da u sve uvuče i svoju porodicu.

Sličan slučaj, ali sa tragičnim krajem desio se prošle godine u Aleksandrovcu kod Laktaša. Branislav Stanivuković polio je benzinom i zapalio svoju nevjenčanu suprugu. Tragičnom događaju prisustvovala je kćerka žrtve. Stanivuković je i prije tog zločina 10 godina zlostavljao suprugu.

Nakon ispitivanja postupajući tužilac predložio je Okružnom sudu u Banjaluci da odredi pritvor Luki Lovri (40), a koji je osumnjičen da je pokušao ubiti svoju suprugu, rečeno je u OJT Banjaluka.

Prihvati notifikacije