Banjaluka

OSLOBOĐENI I U SEPTEMBRU Roditelji ne plaćaju ako djeca nisu prijavljena u vrtićima

Centar za predškolsko vaspitanje Banjaluka je i za septembar oslobodio plaćanja naknade one roditelje čija djeca ne borave u gradskim obdaništima, navedeno je u odluci koju je donijelo rukovodstvo ove ustanove.

OSLOBOĐENI I U SEPTEMBRU Roditelji ne plaćaju ako djeca nisu prijavljena u vrtićima
FOTO: GRADSKA UPRAVA BANJALUKA

U pitanju su roditelji koji imaju potpisane ugovore sa ovom ustanovom o smještaju njihovih mališana u jednom od javnih vrtića, ali koji zbog aktuelne epidemiološke situacije ne mogu to učiniti. U dobrom dijelu slučajeva ta djeca ne mogu boraviti u vrtićima zbog aktuelnih ograničenja, koja se odnose na maksimalan broj djece u jednoj vrtićkoj grupi.

Ostali roditelji čija djeca su prijavljena da borave u javnim vrtićima u septembru plaćaju punu cijenu bez obzira da li ta djeca dolaze u obdanište ili ne, precizirano je u toj odluci.

Slične odluke je ovaj Centar donosio zbog aktuelne epidemiološke situacije i za prethodne mjesece.

Prema poslednjim informacijama javne predškolske ustanove trenutno pohađa 1.644 mališana. Taj broj je daleko manji u odnosu na situaciju prije pandemije kada je u obdaništima boravilo oko 2.500 djece. Na to je uticalo ofraničenje broja djece koja mogu boraviti u jednoj grupi od 20 mališana.

U sastavu Centra za predškolsko ima 25 vrtića.