Digitalna Srpska

OSNAŽEN VJEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM Gugl omogućava još pametnije pretraživanje interneta

Tehnološki gigant Gugl predstavio je novu verziju svog popularnog internet pretraživača, koja je osnažena vještačkom inteligencijom.

OSNAŽEN VJEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM Gugl omogućava još pametnije pretraživanje interneta
FOTO: TECHGUMBO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Pored uobičajenih rezultata pretrage, Gugl će korisnicima ponuditi i sumirane odgovore na upite koje će stvarati vještačka inteligencija.

Na primjer, ako korisnika zanima koji bicikl je najbolji za savladavanje brdovitog puta do posla koji je dugačak osam kilometara, Gugl pretraživač će mu reći kakvi bicikli su dobri za vožnju po brdovitim putevima kao i da obrati pažnju na bicikle s amortizerima.

Korisnik će potom pretraživaču moći da postavi dodatno pitanje ili da slijedi sugerisana uputstva za nastavak pretrage. Nezavisno od toga za šta se odluči, nakon toga će započeti svojevrsni razgovor s pretraživačem. Gugl je rekao da korisnik tokom tog razgovora neće morati da ponavlja informacije koje je pretraživaču već dao.

Pročitajte još

– Korisnici žele da vide informacije koje se povezuju s istaknutim brendom kao što je Svjetska zdravstvena organizacija ili s nekom medijskom kućom – rekla je Kejti Edvards, potpredsjednica Gugl odjeljenja koje radi na kompanijinom pretraživaču.

Edvardsova je rekla je da će oglašavanje biti integralni dio pretraživanja i da će korisnici tokom istraživanja sugestija koje im vještačka inteligencija ponudi dobijati dodatne informacije.

Uz to, Gugl će u sklopu nove verzije svog pretraživača korisnicima omogućiti da pročitaju informacije koje su na društvenim mrežama objavile razne popularne i uticajne osobe.

Ova opcija će na početku biti dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a oni koji žele da je koriste moraće da se upišu na listu čekanja.

Gugl je rekao da će u narednim mjesecima povećati dostupnost nove verzije svog pretraživača, piše b92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije