Hronika

OSTAJU IZA REŠETAKA Određen pritvor saradnicima Darija Dorđevića Dekstera

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana četorici osumnjičenih da su pripadnici organizovane kriminalne grupe Darija Ðorđevića, koji je uhapšen u Beču.

OSTAJU IZA REŠETAKA Određen pritvor saradnicima Darija Dorđevića Dekstera
FOTO: M. MILAKOVIĆ/RAS SRBIJA

Pritvor je određen za Stefana Runića, Petra Nikolića, Stefana Zizovića, Ognjena Trojanovića, dok su dvojica osumnjičenih V.S.i M.J. u bekstvu.

U saopštenju suda se precizira da im je prirtvor određen zbog opasnosti od bjekstva i da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom roku.

Pročitajte još

Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak imaju pravo žalbe u roku od tri dana.

Tužilaštvo je prethodno danas donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv sedam osumnjičenih – Darija Đordevića zvanog Ðoks, Runića, Nikolića, Zizovića, Trojanovića, kao i protiv dvojice pomenutih koji su bjekstvu.

Runić, Nikolić, Zizović i Trojanović su uhapšeni u Beogradu pre dva dana i danas su saslušani u tužilaštvu.

Organizator ove grupe je, kako se sumnja, Ðorđević (33), koji je uhapšen u Beču, a po informacijama bezbjednosnih službi Srbije, tom prilikom zaplenjeno je i oko 10 kilograma heroina.

Mediji Ðorđevića nazivaju Dekster mada je tužilaštvo pre dva dana saopštilo da mu je nadimak Ðoks.

Osumnjičeni se terete za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom 16 lokacija na teritoriji Beograda pronašla narkotike i skupocena vozila od kojih je jedno blindirano, kao i veću količinu novca.

Prihvati notifikacije