Politika

"OSTVAREN CILJ STRANKE" Šarović zadovoljan jer u većini opština i gradova SDS ima SVOJE KANDIDATE

Predsjednik SDS Mirko Šarović izjavio je da je ostvaren cilj da SDS ima svoje kandidate za lokalne izbore u većini lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

"OSTVAREN CILJ STRANKE" Šarović zadovoljan jer u većini opština i gradova SDS ima SVOJE KANDIDATE
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Konkretno, SDS ima svoja 42 kandidata za načelnike i devet u koaliciji sa PDP i drugim partijama.

– U 62 zajednice SDS ima svoje odborničke liste. Na izbore izlazimo sa ukupno oko 1.500 kandidata – rekao je Šarović.

SDS je ujedno predstavio svoje kandidate na izborima za opštinu Šipovo. Kandidat za načelnika Šipova je Nikola Kedža, a nosilac liste za Skupštinu opštine je Anđelko Malinović.

Potpredsjednica PDP Jelena Trivić, kao koalicioni partner SDS, rekla je da PDP jasno staje iza zajedničkog kandidata u Šipovu.

– Sa SDS imamo odličnu saradnju i u Narodnoj skupštini. Mada to ne možete sto odsto da prenesete na lokalne zajednice, u većini tih zajednica nastupićemo zajedno. Pozivam sve moje simpatizere u Šipovu da podrže našeg zajedničkog kandidata. Svaka zajednica je bitna, pogotovo Šipovo gdje je na sceni masovno iseljavanje stanovništva – poručila je Trivićeva.

Nikola Kedža je u prvom obraćanju javnosti, kao kandidat, naglasio da je “imao hrabrosti da se suprotstavi režimu”.

– Dobili smo državu, ali smo izgubili slobodu. Nisam se četiri godine borio za Republiku Srpsku da mi djeca iz nje odlaze. Uz podršku naroda Šipova vjerujem da ću uspostaviti vlast i pomiriti narod. Brat sa bratom ne priča zbog boje knjižice. Riješićemo odmah pitanje kupovnih diploma – kaže Kedža.

Govoreći o gradnji malih hidroelektrana na rijekama u Šipovu, Kedža je rekao da će i to da bude pitanje kojim će se baviti.

– Plivu ćemo vratiti narodu – kaže Kedža, koji je obećao i da će raditi na rješavanju pitanja Gipsare “Volari” Šipovo, koja sada ne radi.

Na pitanje da li je BiH potrebna izmjena Ustava, koju pominje ambasador SAD u BiH Erik Nelson, Mirko Šarović je rekao da se dejtonski Ustav ne može kvalifikovati kao privremeni i da teško može da dođe do promjene jednog slova.

– Uvijek se zapne na prvom koraku, potreban je veliki konsenzus, to je Sizifov posao. Ako mene pitate, u ovom trenutku ima prečih poslova – kaže Šarović.