Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OSUMNJIČEN ZA KORUPCIJU Jednomjesečni pritvor službeniku Vlade Ferhatu Ćejvanoviću

Hronika
Autor:

Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

Nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor  Ferhatu Ćejvanoviću, šefu Pododjeljenja  za poljoprivredu osumnjičenom da je juče uzeo novac radi trgovine uticajem.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je pritvor Ćejvanoviću, protiv kojeg je Tužilaštvo otvorilo istragu zbog krivičnog djela Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, određen zbog opasnosti da će ponoviti djelo i uticati na svjedoke.

– Ćejvanović je osumnjičen da se, postupajući u svojstvu šefa pododjeljenja na čijem čelu se nalazi, u dva navrata sastao sa jednom osobom povodom zahtjeva za podsticaj za poljoprivrednu proizvodnju tražeći hiljadu KM da bi ishodovao pozitivno rješenje. Oni su se juče ponovo sastali na benzinskoj pumpi Gazprom u Brčkom, pri čemu mu je E.F. pri izlasku iz objekta predao traženi novac – navedeno je u naredbi za provođenje istrage protiv Ćejvanovića.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da nakon pritvaranja osumnjičenog, Tužilaštvo neodložno nastavlja njegovo daljnje procesuiranje za krivično djelo Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu  uticajem za koje je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO