Hronika

OSUMNJIČEN ZA LIKVIDACIJU SLAVIŠE ĆULUMA Siniša Šakić još dva mjeseca u pritvoru

Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor za još dva mjeseca Siniši Šakiću zvanom Kinez, osumnjičenom za ubistvo Slaviše Ćuluma u maju ove godine.

OSUMNJIČEN ZA LIKVIDACIJU SLAVIŠE ĆULUMA Siniša Šakić još dva mjeseca u pritvoru
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, te uništavanja dokaza i uticaja na svjedoke.

Prema ovom rješenju Okružnog suda u Banjaluci, pritvor Šakiću traje do 28. oktobra.

Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja ove godine u Dragočaju kod Banjaluke, kada je sa automobilom krenuo prema gradu.

Ubice su mu napravile zasjedu i čekali da naiđe, a zatim ispucali najmanje jedan rafal iz automatske puške u njega. Od zadobijenih povreda Ćulum je preminuo na mjestu, a njegovo tijelo nađeno je skoro dva časa nakon ubistva i pronašla ga je njegova majka.

Poslije toga pokrenuta je velika policijska akcija i privedene su sve osobe koje su imale sukob ili su sarađivali sa Ćulumom, međutim uskoro su svi pušteni na slobodu.

Inspektori tada nisu zatekli Šakića na adresi stanovanja i raspisali su potjernicu za njim, a on je nakon 10 dana uhapšen na graničnom prelazu sa Hrvatskom. Šakić je tada došao kao pješak, a graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim raspisana potjernica, nakon čega je uhapšen.

Pročitajte još

Izvor blizak istrazi nam je pojasnio da je tokom saslušanja u policiji Kinez tada negirao bilo kakvu povezanost sa ubistvom Ćuluma i tvrdio je da je za vrijeme ubistva bio u Hrvatskoj, ali je odbio poligrafsko isptivanje.

– Inspektori tada nisu imali dovoljno dokaza protiv njega i on je pušten na slobodu, ali je i pored toga policija sumnjala da ima veze sa ubistvom. Nakon što je policija prikupila dovoljno dokaza usljedilo je novo hapšenje Kineza – objasnio je ranije naš izvor.