Svijet

OSUMNJIČENI DOBILI OVU TRKU Policajac u Tesli prekinuo potjeru jer se vozilu ispraznila baterija

Policajac u Teslinom električnom patrolnom automobilu u oblasti Bay Area u San Francisku morao je prekinuti potjeru za kriminalcem i skrenuti prema stanici za punjenje jer mu se u tom trenutku ispraznila baterija.

OSUMNJIČENI DOBILI OVU TRKU Policajac u Tesli prekinuo potjeru jer se vozilu ispraznila baterija
FOTO: TANJUG/AP

Policajac koji je vozio Teslu bio je u potjeri za osumnjičenim za zločine u Santa Klari, prenoci CNN. Nakon potvrđivanja registarske tablice, policajac je krenuo u potjeru ali ubrzo je shvatio da zbog pražnjenja baterije mora odustati od trke s osumnjičenima.

Kasno sam shvatio da mogu preći samo još šest kilometara – rekao je policajac.

Kolege iz drugih policijskih jedinica priskočile su mu u pomoć, ali odustali su nakon deset minuta ocijenivši potjeru nesigurnom zbog načina vožnje osumnjičenog. Automobil osumnjičenog kasnije je pronađen u San Hoseu.

Ženeva Boskues, portparol policijske uprave Fremont, rekao je kako još uvijek nije poznato zbog čega automobil nije bio u potpunosti napunjen.

Pretpostavlja da je osoba koja je vozila Teslu u prethodnoj smjeni zaboravila napuniti bateriju.

– Još uvijek traje period testiranja integracije Tesle s našim odjeljenjem. Pomno pratimo sve podatke. Prema smjernicama, električni automobil treba biti bar do pola pun prije izlaska na ulicu, što je ovaj automobil i bio – rekao je Boskues.

Dodao je kako ovaj slučaj ne mijenja njihov stav prema korištenju električnih automobila u patrolne svrhe.

(Klix)