Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OSUMNJIČENI ZA PRIMANJE MITA Određen pritvor inspektorima PU Banjaluka

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Okružni sud Banjaluka odredio je jednomjesečni pritvor Nenadu Grujiću i Jeleni Florijan, inspektorima Odjeljenja za privredni kriminalitet banjalučke Policijske uprave, osumnjičenim za primanje mita.

Inspektori Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka uhapšeni su 18. februara u policijskoj akciji kodnog naziva “Sirano” zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova MUP Republike Srpske naveli su da je prilikom lišavanja slobode kod njih pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje koriste pronađena je i određena količina novca.

Prema nezvaničnim informacijama Srne, inspektori su upravo bili primili 20.000 KM mita, a očekivali su da im naknadno bude isplaćeno još 10.000 KM.

Operativnu akciju “Sirano” sproveli su policijski službenici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO