Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OSVETA ZBOG UBISTVA U BiH Smrt Željka Bulatovića istražuje i Republičko tužilaštvo

Hronika
Autor:

Foto: R. Gatel/RAS Srbija

U istragu ubistava Crnogorca Željka Bulatovića u Novom Sadu uključili su se i pravosudni organi Republike Srpske.

Sumnja se da je Željko Bualtović likvidiran iz osvete za ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu, člana osuđivane automafije, za koje je u ponovljenom postupku njegovom sinu, Aleksandru Bulatoviću, izrečena jedinstvena kazna od 18 godina zatvora.

Izvor blizak istrazi za ATV otkriva da je na ubijenog Bulatovića ispaljeno nekoliko hitaca u Novom Sadu, a u zasjedi je, kako se saznaje, bio maskirani motorista, koji je uspio da pobjegne sa mjesta zločina.

Advokat Aleksandra Bulatovića, Milan Petković potvrđuje da je sin Željka Bulatovića saslušan kao oštećeni.

– Istina je da je Republičko javno tužilaštvo, posebno odjeljenje, preduzelo određene mjere i radnje na prikupljanju informacija o ubistvu Željka Bulatovića koje se desilo u Novom Sadu, te da je njegov sin Aleksandar Bulatović, koji se nalazi trenutno u KPZ Tunjice, davao izjavu, ali na okolnosti kao svjedok oštećeni i da je dao izjave na saznanja koja ima, ali ne u prisustva branioca, odnosno, sam je dao tu izjavu – istakao je Milan Petković, advokat Aleksandra Bualtovića.

Porodice Bualtović i Lazarević tvrde da likvidacija nema veze sa ubistvom u Istočnom Sarajevu. Istražuju se i ostali mogući motivi zločina, kao i odlakle je i ko je naručilac.

U Srbiji je ispitano nekoliko članova porodice kako bi se došlo do saznanja o mogućem motivu ubistva. Šta su pravosudni organi Republike Srpske preduzeli, za sada ne otkrivaju u Republičkom tužilaštvu.

– S obzirom da se radi o vrlo osjetljivim informacijama vezanim za istragu, tužilaštvo, za sada, ne može odgovarati na pitanja koja su predmet Vašeg interesovanja – saopštili su iz Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

Željko Bulatović ubijen je 9. septembra nedaleko od zgrade u kojoj je živio u Novom Sadu. Aleksandru Bulatoviću i Saši Vidoviću Okružni sud u Banjaluci izrekao je zatvorske kazne u ponovljenom postupku na ukupno 37 godina zatvora, a još se čeka obrazloženje te presude.

U toku postupka, otac ubijenog Miroslava Lazarevića zatražio je od sudskog vijeća da se Vidović i Bulatović kazne ukoliko za to postoje dokazi, ukoliko nema da ih Sud oslobodi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO