Zabava

Otac Britni Spirs nadzirao njene SMS poruke, telefonske pozive i istoriju pretraživanja na internetu

U petak je premijerno emitovan dokumentarac "The New York Times Presents: Controlling Britney Spears", koji je otkrio nove detalje o odnosu pjevačice Britni Spirs s ocem Džejmijem Spirsom, piše Pejdž Siks.

Otac Britni Spirs nadzirao njene SMS poruke, telefonske pozive i istoriju pretraživanja na internetu
FOTO: CHRISTIAN LILIENDAHL/EPA

U dokumentarcu se tvrdi kako je Džejmi imao toliko kontrolu nad životom svoje kćerke da joj je čak nadzirao tekstualne poruke, telefonske pozive i historiju pretraživanja na internetu.

Ove tvrdnje iznio je Aleks Vlasov (Aleks), koji je radio u sigurnosnom timu pjevačice od 2012. do 2021. godine, prenosi Avaz.

– Britni je htjela nabaviti Ajfon i to je bila ogromna stvar za njih. Svi su bili zabrinuti. Moj šef mi je prišao i pitao me postoje li neke usluge praćenje na Ajfonu za koje znam. Pitao sam ga kako to misli, pa je on rekao: “Pa, roditeljski nadzor. Postoji li način na koji se može staviti roditeljski nadzor na Ajfon?” Tada mi je šef objasnio da nadziru Britninu komunikaciju putem mobitela radi njene vlastite sigurnosti i zaštite – ispričao je Vlasov.

Vlasov tvrdi da ga je zahtjev šefa Edana Jeminija jako uznemirio.

– Edan je rekao da je sud toga svjestan. I Britnin advokat je toga svjestan. Ovo je zbog njene sigurnosti. To je radi njezine zaštite – prepričao je Aleks riječi svog šefa.

Potom je Robin, član pjevačicinog menadžerskog tima, došao na ideju da se na Ajped prijave s istim Ajklaudom kakvim se Britni prijavljuje na svom mobitelu i tako bi se mogla vidjeti sva njena aktivnost, od poruka, poziva, bilješki, fotografija do povijesti pretraživanja.

– Njihov razlog praćenja je bio traženje lošeg utjecaja, mogućih nezakonitih aktivnosti koje bi se mogle dogoditi, ali i nadziranje razgovora s njenim prijateljima, majkom, advokatom – kaže Vlasov.

Novi pjevačicin advokat Metju Rozengart kaže da nadgledanje njene komunikacije, osobito komunikacije između advokata i klijenta, predstavlja sramotno i šokantno kršenje njenih prava na privatnost i građanskih sloboda.

Prihvati notifikacije