Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Otac male Teodore, koja je zbog bolesti DVIJE GODINE BILA U IZOLACIJI, svima poslao snažnu PORUKU

Društvo
Autor:

Foto: RAS/RAS Srbija

Otac Teodore Vranješević (12) iz Kragujevca, djevojčice koja se 14 mjeseci liječila od akutne mijeloidne leukemije na Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu, uputio je snažnu poruku onima koji ne shvataju koliko je u borbi protiv korona virusa neophodno socijalno distanciranje.

Danima se govori o socijalnom distaniranju, kao ključnoj mjeri za sprečavanje širenja korona virusa koji je više od tri nedjelje u Srbiji. Osim izbjegavanja kontakata, epidemiolozi danima apeluju na građane da vode računa o higijeni odnosno da redovno peru ruke, nose zaštitne maske, rukavice…

Upravo je poštovanje tih pravila, uz veliku ljekarsku pomoć, pomoglo porodici Vranješević da nastavi normalan život. Kako je izgledala agonija kroz koju je prolazila ova porodica i zašto i koliko je važno da poštujemo propisane mjere, opisao je Teodorin otac Bogdan Vranješević na svom Fejsbuk profilu.

– Sticajem nesrećnih okolnosti, članovi moje porodice su skoro dvije godine proveli u ovakvim uslovima: socijalno distanciranje, nošenje zaštitnih maski, rukavica, odjela, kapa… Bili smo daleko od drugova, rodbine, na rukama su nam se otvarale žive rane od stalnog pranja ruku, asepsola… Ali, viši cilj zahtjeva i poneku žrtvu – napisao je Bogdan Vranješević na svom Fejsbuk profile.

Čini mi se da je današnja konferencija za novinare, koju je održao dr Stevanović, uvod u odluku o potpunom…

Gepostet von Bogdan Vranješević am Dienstag, 31. März 2020

Zatim je dodao da su oni izdržali.

– Mi smo izdržali, dijete nam je ostalo živo i danas smo zaboravili kakav smo život vodili dvije godine… Svi vi, koji ne možete da izdržite 15 dana, razmislite o ove dvije godine… – napisao je Bogdan Vranješević na svom Fejsbuk profilu.

Podsjetimo, u aprilu 2016. godine utvrđeno je da mala Teodora, tada osmogodišnja djevojčica, boluje od teškog oblika malignog oboljenja – akutne mijeloidne leukemije. Jedna nada za njen oporavak bila je transplantacija koštane srži u Frankfurtu. Srbija se tada ujedinila i u rekordnom roku, za 24 sata, sakupljen je neophodan novac za lečenje. Poslije loših prognoza, teških trenutaka, liječenja, operacije, terapija, Teodora, koja je sve to herojski podnijela, konačno se sredinom jula 2018. godine vratila u rodni Kragujevac, prenosi Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO