Hronika

OTELI I UCJENJIVALI MIGRANTE Uhapšena banda otmičara, od porodica TRAŽILI 200.000 EVRA

Međunarodna banda otmičara uhapšena je na teritoriji Beograda u spektakularnoj akciji MUP-a i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U Derventi pronađeni migranti
FOTO: SRNA

Kako saznaje Blic, banda ucjenjivača iz Iraka, Jordana i Sirijci otela je 10. februara u Mladenovcu dvojicu sirijskih državljana i utamničila ih u iznajmljenoj kući u Mladenovcu.

Kako navodi izvor “Blica”, otmičari su od porodica tražili otkup od 200.000 i 100.000 evra, upućujući im prijetnje smrću putem video poziva, držeći im pištolje uperene u glavu.

Sličnih otmica migranata u režiji stranih državljana bilo je u ranijem periodu i na području BiH.

Pročitajte još

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Favada Zakhila iz Avganistana optuženog za razbojništvo i otmicu.

Optuženi je krajem avgusta prošle godine zajedno sa najmanje osam maskiranih saučesnika, naoružanih puškama presreo grupu migranata koji su se kretali kroz šumu od naselja Bugar kod Bihaća prema granici sa Hrvatskom, kako bi došli do zemalja EU.

U sastavu grupe većinom maskiranih ljudi i uz upotrebu sile koristeći pri tom puške, pištolje, noževe i palice kojima su tukli oštećene tražili od istih da im predaju novac, mobilne telefone i druge vrijedne stvari pa su tako oštećenim H.M,G.L, R.S, K.A, A.S, G.T. i R.R. oduzeli novac u iznosu od 3.000 evra, te ih na tom istom mjestu zadržali 24 časa i sve vrijeme fizički zlostavljali- navodi se u optužnici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije