Hronika

Oteli novac za isplatu penzija: Uhapšen muškarac u Bileći zbog ubistva i krađe 400.000 evra

Jedna osoba iz Bileće uhapšena je juče zbog sumnje da je počinila krivično djelo "Razbojništvo" koje se dogodilo u Nikšiću.

Oteli novac za isplatu penzija: Uhapšen muškarac u Bileći zbog ubistva i krađe 400.000 evra
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Pripadnici PU Trebinje postupajući po naredbi Okružnog suda u Trebinju, obavili su pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi S.A., te tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti tragovi koji mogu poslužiti u rasvjetljavanju krivičnog djela Razbojništvo, koje se dogodilo istog dana u Nikšiću u Crnoj Gori – rečeno je iz PU Trebinje.

Do oružane pljačke došlo je juče oko devet sati u Nikšiću, kada su naoružani napadači presreli vozilo koje prevozi novac i tom prilikom ranili jednog čuvara, dok su ostale radnike poprskali biber sprejom.

Pročitajte još

Radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak (50) je naknadno preminuo.

Pljačkaši su terencem BiH tablica pobjegli u nepoznatom pravcu i za sada se ne zna koliko su novca odnijeli. Crnogorski mediji prenose da se radi o oko 400.000 evra. Prema nezvaničnim informacijama, novac je dopremljen jutros zbog isplate penzija, piše ATV.

Iz Uprave policije je saopšteno da se intenzivno traga za počiniocima razbojništva, a da je u mjestu Grebice pronađeno zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korištno u počinjenju ovog krivičnog djela.

Prihvati notifikacije