Hronika

OTET I ROĐAK ALANA KOŽARA Novi detalji u potrazi za nestalim Vukićevićem

Operativci srpske policije identifikovali su još jednu osobu, kojoj se trag gubi u isto vrijeme kada i Lazaru Vukićeviću (30).

OTET I ROĐAK ALANA KOŽARA Novi detalji u potrazi za nestalim Vukićevićem
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

 Vukićević je nestao 14. oktobra na Banovom brdu, a posljednji put se čuo sa Damirom Hodžićem (23) iz Bara, bliskim rođakom Alana Kožara, ubijenim ljetos na Krfu. Od te noći, pored Vukićevića nema ni mladog Hodžića, ali i još jednog mladića, koji je sa njima bio u društvu, piše Blic.

Sva trojica oteta

Pretpostavka je da su sva trojica oteta, a da iza njihovog nestanka stoji ista kriminalna grupa iz Beograda, bliska “kavačkom” klanu. Vođe ove ekipe, prema operativnim saznanjima, odgovorne su i za smrt Aleksandra Šarca (35), koji je u ponedjeljak ujutru podlegao povredama u Urgentnom centru, ali i za otmicu Gorana Veličkovića Goksija i Ljubomira Markovića Kiće.

Pročitajte još

– Od trenutka kada je najavljen žestok odgovor države na njihovo ponašanje i zlodjela, vođe ove kriminalne grupe su se dale u bijeg. Postoje informacije da su skrovište pronašle ne samo van Beograda, već i države. Ipak, ne mogu da se sakriju, naći ćemo ih. Privode se i saslušavaju njihovi saradnici – navodi izvor iz bezbednosnih struktura.

Hodžić mamac za Vukićevića

Osim zvjerstava i sakaćenja ljudi, koje, prema operativnim informacijama snimaju i “šeruju” putem “skaja”, aplikacije na kriptovanim telefonima, za ovu grupu se vezuje i trgovina narkoticima, reket i iznuda. Sva ova nedjela, posebno rasturanje droge, čine u saradnji sa pojedinim pripadnicima i vođama “kavačkog klana”. Za njihov račun, kako se pretpostavlja, “odradili” su i neke likvidacije.

– Raspolažemo indicijama da im je neko iz Crne Gore signalizirao kada u Beograd stiže Hodžić, navodno pripadnik barskog kriminalnog klana, čiji je vođa, do jula bio Alan Kožar, njegov bliski rođak. Ova barska ekipa se naslanja na “škaljarce”. Sumnjamo da je Hodžić možda poslužio kao “mamac” za Vukićevića – navodi sagovornik.

Trojica nestala iste noći

Navodno, mladi Baranin, Vukićević i još jedan mladić, nestali su iste noći. Njihovu sudbinu sada istražuju pripadnici srpske policije.

– Strahujemo od najgoreg, ali se nadamo i čudu. Ipak, vođe ove beogradske ekipe su bliski sa “kavčanima”, a Hodžić je “škaljarac”. Svašta je tu moglo da se dogodi.

Ovaj mladić iz Bara je, inače, nekoliko puta hapšen u Crnoj Gori. Privođen je zbog nelegalnog držanja oružja, ali i ucjene i “reketa”. Posljednji put njegovo ime pojavilo se na stupcima crne hronike aprila 2018. godine kada je, sa saučesnicima, osuđen na godinu dana zatvora zbog pokušaja iznude 10.000 evra od jednog Ulcinjanina.

U dobrim odnosima sa “škaljarcima”

Hodžić je u bliskim rođačkim vezama sa ubijenim Kožarom. Vođa barske kriminalne grupe i Užičanin Damir Hadžić izrešetani su 23. jula ove godine ispred vile koju su bili iznajmili na Krfu. Za njihovim ubicama se i dalje traga.

– Kožar i Hadžić važili su za ljude koji su bili u izuzetnim odnosima sa “škaljarcima”, ali i Filipom Koraćem i Lukom Bojovićem. Za Hadžićem je Srbija bila raspisala crvenu Interpolovu potjernicu, jer je identifikovan kao jedan od ubica Davorina Baltića 1. januara 2018. u centru Beograda – navodi izvor.

Baltić je bio glavni operativac “kavačkog” klana i organizator nekoliko ubistava. U trenutku zločina sa njim u društvu bila je aktivna pripadnica MUP Srbije, kojoj se sada sudi zbog uklanjanja dokaza. Ona je Baltićev pištolj poslije zločina, prema optužnici, bacila u kontejner.