Društvo

Otišli u penziju, ne i u mirovinu: Načelnik Šamca upriličio prijem za penzionisane prosvjetne radnike

Načelnik opštine Šamac Đorđe Мilićević upriličio je prijem za prosvjetne radnike koji su otišli u penziju tokom 2022. i 2023. godine.

penzioneri na prijemu kod načelnika Šamca
FOTO: OPŠTINA ŠAMAC

On im se u ime opštine, građana i roditelja učenika zahvalio za sve što su učinili za obrazovanje brojnih generacija učenika koji su pohađali školske ustanove na području naše opštine.

– Današnji prijem je prilika da se sumiraju rezultati, podijele neka iskustva u dugogodišnjem radu, ali i istakne činjenica da odlazak u penziju zapravo predstavlja i neki novi početak. Ovo je više od jednog poziva i profesije, posvetiti svoj život obrazovanju i vaspitanju generacija koji su danas ozbiljni ljudi. Vrata opštine Šamac biće uvijek otvorena za njih – rekao je Мilićević.

penzioneri na prijemu kod načelnika Šamca
FOTO: OPŠTINA ŠAMAC

Zahvaljujući se na prijemu penzionisana profesorka filozofije Hana Tabaković istakla je da je današnji prijem lijep gest, okrunjen zahvalnicom i cvijećem, i najljepši poklon na kraju profesionalne karijere, te da lokalna zajednica na ovaj način pokazuje da im je stalo do prosvjetnih radnika.

– Мoje zadovoljstvo je još veće što sam završila karijeru u ustanovi u kojoj sam karijeru i započela. U penziji jesam, nisam u mirovini, i sa te strane možemo računati na angažmane – kaže Tabakovićeva.

Profesor razredne nastave iz osnovne škole Branko Мandić radio je 43 godine kao učitelj, a samo 25 godina u školi u Šamcu. Ističe veliku zahvalnost prema načelniku i lokalnoj zajednici što organizuje ovakve prijeme, jer time pokazuje koliko poštuju ovu profesiju.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije