Zabava

OTKRILA TRAUME KOJE VUČE IZ PROŠLOSTI Pati od hronične depresije je i SILOVALI SU JE NEKOLIKO PUTA

Planetarno popularna pjevačica i pop provokator Lejdi Gaga, dala je novi intervju za američki “Elle” magazin u kome je progovorila o teškim traumama koje vuče iz djetinjstva, višemjesečnom silovanju i torturi koju je trpila unutar muzičke industrije, hroničnom bolu i spazmu mišića, depresiji i mentalnim poremećajima, ali i navodnoj aferi sa glumcem Bredlijem Kuperom.

OTKRILA TRAUME KOJE VUČE IZ PROŠLOSTI Pati od hronične depresije je i SILOVALI SU JE NEKOLIKO PUTA
FOTO: JOHN G. MABANGLO/EPA

Kako je u intervjuu otkrila Opri Vinfi, kada je ove godine uzela Oskara za pjesmu “Shallow”, izjavila je da gledajući u nagradu vidi mnogo bola, te da misli da je novinari nisu razumjeli niti uzeli za ozbiljno.

Kada sam osvojila Oskara za “Shallow” reporter me je pitao: “Kada pogledate statuu Oskara, šta vidite?” Rekla sam mu da vidim mnogo bola i nisam lagala. Silovana sam sa 19 godina, i to se ponavljalo. Bila sam istraumirana godinama, ali preživjela sam i nastavila sam dalje. I, kada pogledam taj Oskar, vidim bol. Ne znam da li je to neko razumio kada sam izgovorila, ali ja jesam. Imala sam hronični bol. Neuropatska trauma je dio mog života. Na lijekovima sam. Imam nekoliko ljekara. Tako ja preživljavam. Ali nastavljam da idem napred, i tom djetetu ili odraslom biću koje doživljava što i ja, želim da idu napred, jer tako mogu preživjeti i osvojiti svog Oskara. Tu sam za svakoga kome treba pomoć. Nekada sam se samopovređivala, ali je to samo zato što sam željela da drugi primjete da mi je loše, a nisam bila hrabra da sama kažem. Zamolila bih druge da, ako vide nekoga ko pati, priđu i kažu mu: “Hej, ja te vidim. Vidim da patiš. Tu sam za tebe, kaži mi svoju priču – izjavila je Gaga.

View this post on Instagram

💃

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Gaga je potom objasnila šta joj se dešavalo tokom odrastanja, u srednjoj školi, ali i kada je odlučila da uplovi u šoubiznis i započne svoju pjevačku karijeru.

– Osećam se depresivno od kada znam za sebe. Kao mala sam se plašila svega, imala sam neopisiv strah od ljudi, a onda sam otkrila šminku i krenula da budem napadna. Stvorila sam superheroja od sebe i izmislila Lejdi Gagu koja može da se suočava sa svim onim sa čime ja nisam mogla. Ona je došla nakon što sam bila zlostavljana u srednjoj školi i nakon što sam nekoliko puta bila silovana od strane veoma moćnog čovjeka u ovoj industriji čije ime još uvijek ne smijem da izgovorim glasno – izjavila je Gaga i dodala.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

– Sve je to je od mene učinilo osobu koja živi sa hroničnim bolom, spazmom mišića i konstantnom depresijom i anskioznošću. Ono što mogu da kažem mladima je da mi je jako pomogla ledeno hladna kupka. Kada umočite ruke u vodu sa ledom, vaš mozak doživi šok i vraća vas u realnost. Tako prekidam svoje depresivne i suicidalne misli.

Pop ikona se takođe osvrnula i na famoznu “aferu” sa Bredli Kuperom za koju je rekla da je bila dobro uigrana priča za javnost i medije.

– Lik Ali iz filma “Zvjezda je rođena” je ostao sa mnom i mnogo nakon što smo završili snimanje. To sam ja, kada postanem neka uloga, ja se potpuno uživim. Moj dogovor sa Bredlijem je bio da uvježbamo taj nastup i da svi pomisle da smo zaljubljeni. To je šou biznis. Spremali smo nastup nekoliko dana pred dodjelu Oskara i uspjeli smo. Mislim da smo odradili dobar posao. On je divan prijatelj, ali ništa više od toga – dodala je pjevačica.